Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, dă tonul alegerilor libere: „La alegeri interne, nu mă bag în nicio filială”

Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, dă tonul alegerilor libere: „La alegeri interne, nu mă bag în nicio filială”Ludovic Orban, unul dintre cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, a declarat în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Galați, că va susține ideea organizării de alegeri libere în organizațiile locale, pentru ca „modelul” liderilor locali susținuți de la Centru să fie înlocuit de o reală selecție a liderilor.

Orban s-a întâlnit, vineri, la Galaţi și Tecuci, cu aleşi locali ai PNL în cadrul campaniei pentru alegerea președintelui și a noii conduceri executive a PNL la Congresul Naţional al PNL, programat pentru data de 17 iunie.

Anterior congresului, în organizațiile locale vor avea loc alegeri, în cazul Galațiului urmând ca alegerile conducerilor organizațiilor  municipale din Tecuci și Galați să aibă loc pe 21, respectiv 22 aprilie, conferința Organizației Județene PNL Galați fiind programată pentru data de 29 aprilie.

Ludovic Orban a avut o întâlnire la Galați cu reprezentanții organizațiilor PNL din sudul județului și o altă întâlnire, la Tecuci, cu reprezentanții organizațiilor  din nord.

Citește și:

Se ascut săbiile în ALDE Galați. Dima despre Durbacă: „Cu vârsta, apar tulburări de memorie”

Miniștrii Sevil Shhaideh și Viorel Ștefan au venit la Galați pentru a le explica primarilor cum își pot finanța proiectele

„Obiectivul meu este să ajung în fiecare organizație județeană de cel puțin două ori. Prima trecere la fiecare organizație județeană are scopul unei ample consultări a bazei partidului, a membrilor importanți ai PNL. Vreau ca în aceste prime întâlniri pe care le am cu baza partidului eu să vorbesc mai puțin și mai ales să ascult. Vreau să ascult de la colegii mei care sunt toate nemulțumirile, ce consideră că a fost prost în activitatea partidului și de asemenea mă interesează ce propuneri au, ce sfaturi, pentru relansarea PNL”, a spus Orban, care a mai precizat că obiectivul candidaturii sale este credibilizarea PNL în raport cu electoratul tradițional de dreapta, de a relansa PNL:

„Candidez la funcţia de preşedinte al PNL pentru a conferi Partidului Naţional Liberal caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Candidez pentru că astăzi PNL are nevoie în fruntea sa de oamenii cei mai cunoscuţi, de oamenii care se bucură de cea mai mare încredere, atât în partid cât şi în afara partidului. Candidez pentru că ştiu că pot să pun umărul la recredibilizarea partidului, la relansarea PNL, la recâştigarea electoratului pierdut în ultimii doi ani de zile astfel încât PNL să redevină forţa politica de dreapta care să aibă capacitatea de a câştiga orice tip de alegeri care vor urma”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: „În alegerile interne nu mă bag, în nicio filială. Cred că astăzi PNL are nevoie de alegeri libere”

Candidatul la președinția PNL a fost întrebat dacă l-ar susține pe Victor Dobre pentru un nou mandat la șefia PNL Galați și a spus că nu va interveni la alegerile interne din filiale, în primul rând pentru că la acest moment PNL are nevoie de alegeri libere în filiale, pentru o cât mai bună selectare a unor lideri locali de valoare:

„Îl sprijin pe Victor Dobre pentru orice funcție la nivel național. Sunt alături de colegul meu de zeci de ani, este un om extrem de serios, competent, care a avut rezultate în activitatea politică. În schimb, în alegerile interne nu mă bag, în nicio filială. Cred că astăzi PNL are nevoie de alegeri libere, trebuie lăsați membrii PNL să voteze cu mintea lor, cu propriul lor discernământ, acei oameni pe care îi consideră cei mai buni”.

Atac la Tăriceanu: „Este o ordonanță a lui Dragnea”!

Întrebat dacă va încerca să îi recupereze în PNL pe liberalii plecați din partid odată cu Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban a lansat un atac la Tăriceanu, acuzându-l că este captiv intereselor PSD:

„Din păcate pentru domnul Popescu Tăriceanu nu pot decât să spun că deplâng astăzi situaţia în care se găseşte, şi anume aceea de slugă a PSD. După părerea mea, domnul Tăriceanu astăzi nu mai are nicio legătură cu liberalismul, este o ordonanţă a lui Dragnea”.

Cu președintele Iohannis, parteneriat deschis, transparent

Orban a clarificat și relația pe care o va avea cu președintele Klaus Iohannis în cazul în care va fi ales președinte al PNL:

„Va fi o relaţie de parteneriat transparent, deschis, bazat pe ceea ce ne leagă. Hai să fim serioşi în această privinţă, preşedintele Klaus Iohannis a ajuns preşedintele României fiind candidat al PNL, fiind chiar preşedintele PNL, s-a prezentat în faţa cetăţenilor cu un program şi în mod evident PNL susţine preşedintele în aplicarea programului pe care l-a prezentat în momentul în care a fost ales preşedintele României”, a afirmat Orban.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, dă tonul alegerilor libere: „La alegeri interne, nu mă bag în nicio filială” | Moldova24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*