Logistica alegerilor este pregătită. Duminică, sunt așteptați la urne 522.443 de gălățeni

Logistica alegerilor este pregătită. Duminică, sunt așteptați la urne 522.443 de gălățeniOperațiunile de pregătire a alegerilor parlamentare de duminică sunt în grafic. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Galați, au fost organizate 436 de secții de votare, din care 176 la Galați, 33 la Tecuci și restul în comune. Logistica procesului electoral este de asemenea pregătită, fiind asigurate 436 de ștampile de control, 2.180 de ștampile cu inscripția „votat”, dosare, pontaje, tușiere, ceară pentru sigiliu, etc.

În tot județul, numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, inclusiv tinerii care vor împlini 18 ani chiar în ziua de 11 decembrie, este de  522.443 de persoane.

Buletinele de vot au fost tipărite de societatea DMB Creativ SRL din Slobozia, județul Ialomița, care a câștigat licitația. Au fost tipărite 575.172 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Camerei Deputaților și tot atâtea pentru alegerile pentru Senat.

Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare desfășurării procesului electoral sunt pregătite și vor fi distribuite la secțiile de vot vineri și sâmbătă, fiind predate președinților secțiilor de votare la sediile primăriilor, în prezența primarilor.

Toate secțiile de votare sunt monitorizate video

Și la acest scrutin va fi folosit Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, utilizat pentru prima dată la alegerile locale din luna iunie. Sistemul implementat de Autoritatea Electorală Permanentă și dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, semnalează dacă un alegător a votat deja sau dacă un alegător nu are drept de vot dar încearcă totuși să voteze şi gestionează datele statistice privind prezenţa la urne.

Ca element de noutate, la aceste alegeri, operatorul de calculator din secția de votare va asigura înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispozițiilor privind numărarea voturilor și constatarea rezultatelor.

Infracțiunile electorale se pedepsesc cu închisoarea

„Prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, a dispus organelor de pază și ordine atenție sporită și face apel la respectarea întocmai a normelor legale, orice încălcare a legii electorale putând fi semnalată la numărul unic 112.

Reamintim că împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor, frauda la vot, violarea confidenţialităţii votului, nerespectarea regimului urnei de vot sau falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale constituie infracțiuni electorale se sancționează cu închisoarea”, se spune în comunicatul Prefecturii.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. ma indoiesc ca vor fi 522.443 ca lumea nu stie pe cine sa voteze si decat sa voteze niste parveniti dinastia mai bine lipsa oricum daca va fi sa voteze lumea va alege sigur partidul ala care l-a ales pe noul primar vara asta iti dai seama trebuie sa ai problema la mansarda sa votezi cu astia oricum ce a votat lumea aia o sa si primeasca

  2. a si am uitat sa spun ca din cauza acestui partid de care eu nu vreau sa ii mai dau numele acest diavol rosu a facut ca multi tineri sa paraseasca tara si sa faca ceva in afara daca aici nu s-a putut mda foarte frumos nu am cuvinte un partid de hoti sarlatani care nu se mai satura vor cat mai mult

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*