Larisa Enache, un nume nou în ANTREPRENORIATUL FEMININ: Mon Charme – Maison de beauté

Larisa si echipa Mon Charme- maison de beauté

MON CHARME –Maison de beauté a apărut pe piaţa din Galaţi, cu jumătate de an în urmă. Aşa cum îi spune şi numele, centrul de estetică este o casă a frumuseţii, pentru că orice client care îi calcă pragul devine prieten şi mai ales un răsfăţat. Pentru că Larisa, fondatoarea centrului de estetică Mon Charme, a învăţat în cei peste10 ani de experienţă din domeniul farmaceutic că omul este mai presus de orice vânzare, orice produs sau serviciu, întregul concept al afacerii aflate la început de drum se concentrează pe calitatea produselor, pe bunăstarea celor care îi păşesc pragul, pe unicitatea fiecărei femei şi pe aşteptările clienţilor.

Pe Larisa o găseşti mai mereu la datorie, pentru că aşa e în propria afacere, trebuie să fii mai mereu prezent, cel puţin la început. A învăţat deja că doar dacă pui suflet şi îţi dedici foarte mult timp, reuşeşti să închegi o echipă, să creezi un spirit al locului şi să pui pe picioare o afacere, pragmatic vorbind.

Redactor: Când ţi-a „încolţit” ideea propriului salon de estetică?

Larisa: Totul a început datorită sprâncenelor mele. Mereu am avut o problemă cu stilizarea sprâncenelor din cauza faptului că au fost pensate şi tunse în exces, ceea ce îmi dădea mereu o stare de insatisfacţie a esteticii faciale.

Am început să mă informez şi să am discuţii cu diferite persoane din domeniu, astfel am ajuns la Bucureşti şi am luat legătura cu o persoană specializată în domeniul sprâncenelor, de la care am aflat principiile de bază ale pensatului:

  1. operaţiunea de pensare a sprâncenelor nu se realizează pe patul de cosmetică, deoarece musculatura şi pielea facială îşi modifică poziţionarea în momentul în care stai întins, iar specialistul în momentul acela nu are o viziune corectă asupra sprâncenelor tale.
  2. sprâncenele nu se tund, deoarece prin tundere firele de păr devin rebele, se formează goluri şi astfel devin subţiri, nepăstrând forma lor naturală.

Un alt aspect pe care mi l-am dorit ca beneficiar al serviciilor de beauty a fost siguranţa sănătaţii mele, pe care nu întotdeauna am avut-o în locaţiile în care am fost.

Si nu în ultimul rând, din toate contactele pe care le-am avut, am observat cât de importantă este abordarea clientului.

Redactor: Ti-a fost uşor să renunţi la statutul de angajat şi să devii antreprenor?

Larisa: Nu a fost o decizie uşoară renunţarea la siguranţa unui job bine plătit, dar am considerat că mă pot dezvolta mult mai armonios având propriul business.

Mult a contat în decizia luată, faptul că am beneficiat de multe traininguri la nivel naţional în domeniul cosmetic şi farmaceutic, ceea ce mi-a dat încredere în mine, că pot trece la următorul nivel, acela de antreprenor.

Redactor: De ce ai ales un centru de estetică?

Larisa: Pentru că centrul de estetică reprezintă o afacere complexă, în care îmi pot pune în valoare toate cunoştinţele mele din domeniul de beauty.

Redactor: In cât timp s-a conturat ideea, proiectul? Dar produsul final, până la deschidere cât a durat să îl vezi în forma lui actuală (construcţia şi amenajările)?

Larisa: Proiectul s-a conturat în 6 luni, iar realizarea lui a durat 3 luni.

Redactor: Dacă gândeşti ca un antreprenor, cu siguranţă ţi-ai făcut şi calcule. Cât a costat investiţia şi pe ce ai pus accent (mobilier, dotări, amenajare practică)?

Larisa: Principala investiţie au fost şi sunt timpul şi sufletul meu, împreună cu dorinţa de a face o locaţie plăcută, de bun gust şi echilibrată.

 

 

Redactor: Cum vezi acum lumea de

 beauty din Galaţi? Ai vrea să schimbi ceva?

Larisa: Domeniul de beauty este în continuă transformare, iar prin conceptul Mon Charme pe care îl implementez, deja contribui, sper, la schimbarea în bine.

Redactor: Ce aduce nou pe piaţă Mon Charme, maison de beauté?

Larisa: Aşa cum am spus şi mai sus: atenţia focusată pe nevoia clientului, ambient plăcut, conceptul Brow Charme care presupune stilizarea sprâncenelor, păstrând forma lor naturală, fără a fi tunse; Pensatul Brow Charme se realizează cu penseta şi aţă din fibra antibacteriană, iar vopsirea sprâncenelor se realizează cu vopsea naturală sau Hena pură; o altă noutate în domeniul genelor este Bio Laminarea acestora cu keratină, un tratament ce ajută genele să devină mai curbate şi dese, aceasta fiind o alternativă naturală de succes a genelor false.

Avem proceduri pentru sterilizare prin care încercăm să câştigăm încrederea clientului, astfel că instrumentarul pe care îl folosim în servicii după ce este sterilizat se sigilează în pungi medicinale, ca apoi să fie desigilat în faţa clientului.

Redactor: Ce principii ai ca tânără antreprenoare? Si ce modele ai?

Larisa: In primul rând corectitudinea şi respectul faţă de cei din jurul meu, iar persoana care mi-a insuflat aceste principii este mama mea, ea fiind un model pentru mine şi nu în ultimul rând „Pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii diferit” , spune Coco Chanel.

Redactor: Cum reuşeşti să îţi aduci oameni buni aproape şi cum crezi că îi vei putea ţine lângă tine? Este bine ştiut că în servicii, calitatea omului care oferă acel serviciu este extrem de importantă.

Larisa: In momentul în care am un contact cu o persoană nouă, care îşi doreşte să intre în echipa mea mă interesează şi urmăresc caracterul.

Incerc să ofer condiţii bune de lucru, traininguri de specialitate pentru a avea o perspectivă bună pentru viitor. Toate acestea au ca scop ca ei să îşi dorească să rămână alături de mine.

Redactor: Care este clientul ideal pentru un centru de estetică? Există un profil anume?

Larisa: Sunt acele persoane care îşi doresc să meargă într-o locaţie de bun gust unde au certitudinea că le este respectată persoana, intimitatea şi siguranţa; persoane care ţin la şi investesc în imaginea lor.

Redactor: Ce aşteptări ai de la echipa ta? Dar de la clienţii tăi?

Larisa: Aşteptările de la echipa mea sunt de progres, evoluţie şi de a reuşi împreună să formăm o echipă stabilă şi performantă cu care să venim  în întâmpinarea şi să mulţumim nevoile clienţilor pentru a câştiga încrederea lor.

Redactor: Cine este Larisa şi ce pasiuni, în afară de beauty, mai ai?

Larisa: Larisa este o persoană căreia îi plac provocările, orientată spre performanţă, atentă la nevoile omului de lângă ea.

Printre pasiuni aş numi călătoriile, moda şi sportul – asta când am timp :).

Sursa foto: Giuliano Coman

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*