La Poligonul „Smârdan”, Exercițiul „Justice Eagles 17”. US Army vine cu celebrele tancuri „Abrams” și mașini „Bradley”

La Poligonul „Smârdan”, Exercițiul „Justice Eagles 17”. US Army vine cu celebrele tancuri „Abrams” și mașini „Bradley”La Poligonul „Smârdan” a avut loc luni ceremonia de deschidere a exercițiului comun de instruire „Justice Eagles 17”, care se desfăşoară în perioada 10 aprilie – 5 mai.

În cadrul exerciţiului se vor instrui în comun peste 350 de militari români şi americani, din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galați, Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”, din Brăila structuri aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani şi militarii din  Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie, „Fighting Eagles” (Vulturii luptători), din armata Statelor Unite.

„Este o oportunitate excelentă să ne aflăm aici, să ne instruim împreună pentru a demonstra şi promova soliditatea parteneriatului nostru. Poligonul de instrucţie Smârdan ne oferă posibilitatea instruirii în comun în vederea validării procedurilor de operare conform standardelor, astfel încât să realizăm dezideratul instruieşte-te aşa cum vei lupta”, a declarat colonelul Cornel Traian Scurt, locţiitorul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

foto 1 (2)„Fighting Eagles” au venit în România în luna februarie.

„Eșalonul Fighting Eagles al US Army a sosit în România în luna februarie, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, ca urmare a angajametului Forţelor Terestre ale SUA în Europa, în sprijinul aliaţilor noştri”, a declarat maiorul Michael Harrison, şeful operaţiunilor în cadrul batalionului american.

În premieră la Poligonul „Smârdan”, celebrele tancuri „Abrams” și mașini de luptă „Bradley”

Este pentru prima oară când la un exercițiu desfășurat la Poligonul „Smârdan” participă cele mai moderne mașini de luptă din armata Statelor Unite, tancuri „M1 Abrams” și mașini de luptă „Bradley”.

Scenariul exerciţiului „Justice Eagle 17” este unul bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziţii de către structuri de forţe constituite din subunităţi de tancuri „Abrams”, din dotarea US Army şi TR 85 M „Bizon”, din dotarea Forțelor Terestre, infanterie mecanizată pe maşini de luptă „Bradley”, din dotarea US Army şi  MLI 84 M „Jder”, din dotarea Forțelor Terestre, sprijinite de piese de artilerie „Paladin” şi tunuri de calibrul 155 mm.

Tancul americam „Abrams”, conceput pentru războiul modern, tancul US Army până în 2050

M1 „Abrams” este un tanc principal de luptă din generația a treia, foarte bine înarmat, cu un blindaj greu și cu o mobilitate mare, conceput pentru războiul modern. Printre caracteristicile notabile se poate menționa utilizarea unei puternice turbine cu gaz, adoptarea unui blindaj compozit sofisticat și depozitarea muniției într-un compartiment separat de cel al echipajului, pentru o protecție superioară a tanchiștilor. Având o greutate de aproape 62 de tone, M1 „Abrams” este printre cele mai grele tancuri de luptă principale.

Tancul M1 „Abrams” a fost conceput pentru a fi folosit până în anii 2050, cu o durată de exploatare de aproape 70 de ani.

IMG_8502
Mașina de luptă „Bradley”, o fortăreață pe roți

Mașina de Luptă pentru Infanterie „M2 Bradley”, sau „Bradley IFV”, face parte din categoria Fighting Vehicle Bradley.

Este proiectată pentru a transporta o echipă de infanterie, un echipaj de trei, un comandant, un artilerist și un conducător auto, as well as six fully equipped soldiers.precum și șase soldați complet echipați.

The total cost of the program is $5,664,100,000, and the average unit costs $3,166,000. Costul total al programului a fost de 5.664.100.000 de dolari, iar unitatea medie costă 3.166.000 dolari.

Mașina de luptă „Bradley” este dotată cu un tun de 25 mm, care execută 200 de trageri pe minut și execută trageri precise de până la 2.500 m, în funcție de muniția utilizată. Mai este dotată și cu două rachete ghidate BGM-71 TOW, capabile să distrugă tancuri la o distanță de până la 3.750 m. Mașina de luptă mai este dotată și cu mitraliere calibrul 7.62 mm.

Operațiunea „Atlantic Resolve”

Militari americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor United în Europa, ca parte a angajamentului SUA pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Unitatea va staţiona în România timp de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, asigurându-se astfel o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa. În această perioadă, militarii vor efectua exerciţii de tragere întrunite cu muniţie de luptă la nivel de pluton şi companie la Poligonul „Smârdan” şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*