La Muzeul Spiritulalităţii Creştine, a 2-a ediţie a „Atelierelor Restaurării”

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos în parteneriat cu Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din România au organizat cea de doua ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice „Atelierele Restaurării”, care a debutat vineri cu vernisajul expoziţiei „Restituiri… Carte veche şi icoană”.

Evenimentul a reunit specialiștii din domeniul conservării și restaurării, precum şi artişti, cadre didactice, oameni de cultură şi numeroşi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” şi de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”din Galaţi. În deschiderea sesiunii de comunicări, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit, subliniind totodată importanţa unor astfel de manifestări cultural-artistice.

La Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice au participat specialişti de la Muzeul National Brukenthal din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Muzeul Bucovinei din Suceava, Mănăstirea Dragomirna din Suceava, Muzeul National de Arta al României din Bucureşti, Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu Constantin Brâncoveanu din Bucureşti, Muzeul Brăilei Carol I, Centrul Judeţean de Cultura, Prahova, Muzeul de Arta Vizuala din Galaţi, Muzeul de Istorie Paul Păltânea din Galaţi, Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos Galaţi.

Această întâlnire se înscrie în seria manifestărilor organizate în Eparhia Dunării de Jos în „Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, precum şi în programul activităţilor prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Galaţi.

Expoziţia cuprinde icoane şi cărţi vechi restaurate în cadrul atelierelor muzeului eparhial, precum şi panouri foto-documentare ce prezintă etape ale procesului de restaurare al acestor obiecte. Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în perioada noiembrie-decembrie 2017, de marţi până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*