La Galați, slujba sfințirii apelor va fi oficiată de ÎPS Casian sâmbătă, la ora 13.00, lângă Biserica Sf Precista

Sărbătorirea la Dunărea de Jos a praznicului Botezului Domnului va începe sâmbătă dimineață, la ora 9.00, la Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului“ din Brăila, unde arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Casian, va oficia Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii vor merge în procesiune de la Catedrala din Brăila către faleza Dunării, unde va avea loc slujba Aghesmei celei Mari, urmată de tradiţionala lansare a crucii în apele Dunării.

Începând cu ora 13.00, va avea loc și pe faleza Dunării din  Galați, lângă Biserica fortificată Sfânta Precista, slujba sfințirii apelor, oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian și un sobor de preoți și diaconi.

Ca în fiecare an, lângă Biserica Sfânta Precista, cea mai veche biserică din oraș, vor fi pregătite cele 12 căzi din lemn, cu 2.400 de litri de apă care va fi sfinţită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, în cadrul tradiţionalei slujbe a Aghesmei celei Mari.

Va urma lansarea în apele Dunării a crucii de lemn, de către arhiepiscopul  Dunării de Jos și salvarea acesteia din ape de către tinerii care se vor înscrie la această temerară încercare. După recuperarea crucii, tinerii vor fi binecuvântați de Părintele Arhiepiscop și răsplătiți pentru efortul lor temerar.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*