La Galați au fost compromise producțiile de pe 100 ha de vii și 240 ha de livezi

La Galați au fost compromise producțiile de pe 100 ha de vii și 240 ha de liveziTemperaturile foarte scăzute și viscolele din acest început de an, dar mai ales episodul de iarnă severă din perioada 19-21 aprilie (vezi AICI şi AICI detalii) au avut un efect negativ asupra producțiilor din legumicultura la solar și asupra viilor și pomilor fructiferi, culturile de cereale însămânțate în toamnă fiind afectate în mai mică măsură.

„Vremea aceasta rea, cu îngheţul şi cu zăpada, a avut un impact negativ asupra legumelor care au fost puse în solarii şi asupra viei şi pomilor fructiferi. I-a prins într-o fază sensibilă, atunci când erau înfloriţi, de aceea ne aşteptăm la scăderea producţie în acest an. Nu cred că se va face mai mult de 60% din producţia de legume și fructe obţinută în 2016”, a declarat pentru Ion Cioroianu, consilier din cadrul Asociaţiei Fermierilor din România.

Potrivit reprezentatului Asociației Fermierilor, una dintre cele mai afectate zone este cea a Galațiului. El a discutat cu agricultori din judeţul Galaţi, care i-au spus că 100 de hectare de vie erau compromise 100%, iar 240 de hectare de livezi erau compromise în proporţie de 60%.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. D-le reporter va rog respectos ,daca se poate intrebati pe d-ul primar din Oancea ce sau facut cu banii solicitati ptr intocmirea documentatiei cadastrale a retrocedarii teren balta ,bani solicitati acum citiva ani buni cu multumiri.

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*