La BIBLIOTECA FRANCEZĂ: „Uniunea Europeană: realităţi şi concepte”- un eveniment făcut de TINEri pentru TINEri

La BIBLIOTECA FRANCEZĂ: „UniuneaEuropeană: realităţi şi concepte”- un eveniment făcut de TINEri pentru TINEriSâmbătă, 20 mai, începând cu ora 11.00 la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco” (Strada Basarabiei, nr. 14 ) va avea loc workshopul  „UniuneaEuropeană: realităţi şi concepte”.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „Promotori pentru Democrație Europeană” organizat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, alături de partenerii săi – Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC). Proiectul îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri din România și din Moldova în promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene.

Cine îl organizează în Galaţi?

Două studente de la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea în limba franceză, Universitatea Bucureşti. Andreea Nistor – studentă în anul II şi în prezent stagiar la Parlamentul României, Camera Deputaţilor, Direcţia de cooperare cu organizaţiile internaţionale şi Uniunea Europeană şi Teodora Popă, studentă în anul I, în prezent  stagiar la Ministerul Tineretului şi Sportului.

De ce în Galaţi?

“Pentru că în acest moment, cred că studenții și elevii sunt interesați de tot ceea ce ţine de contextul internaţional actual, dar nu au șansa să afle/ să învețe lucruri despre asta. Din păcate, de cele mai multe ori ne axăm pe ceea ce se întâmplă în România și uităm de faptul că noi facem parte din Uniunea Europeană, iar mecanismul ei de funcționare și maniera în care  se gestionează crizele ne influenţează direct pe noi și politica ţării noastre”.

Ce îşi propune evenimentul?

Cine   „conduce” Uniunea Europeană? Care este rolul instituţiilor Uniunii Europene ? Care este viitorul Uniunii? Ce impact va avea Brexit asupra celorlați cetăţeni europeni? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim răspuns/uri pe parcursul evenimentului.

Workshopul va fi împărţit în două părţi:

  • o sesiune de informare şi o dezbatere pe echipe. Sesiunea de informare are rolul de a familiariza participanţii, într-o manieră non-formală, cu tot ceea ce înseamnă instituţii ale Uniunii Europene şi procesul decizional din cadrul acestora, dar şi cu precizări legate de cum s-a ajuns la crizele actuale ale Uniunii.
  • partea a doua a workshopului este dedicată ideilor participanţilor, întrucât vor dezbate împreună crizele Uniunii şi viitorul acesteia.

La dezbatere sunt așteptați toţi tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani. Intrarea este gratuită.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*