La ArcelorMittal a fost inaugurată prima linie de producție înființată după 1990, investiție de 15 milioane euro

Moment important pe platforma siderurgică de la Galați, un moment care demonstrează că bordul companiei ArcelorMittal nu își pune problema închiderii combinatului de la Galați, ci, dimpotrivă, investește în dezvoltarea unor noi capacități de producție. Închiderea primelor două fluxuri de producție, cu tehnologii din anii 60-70, depășite de tehnologiile utilizate în prezent în industria oțelului, au alimentat tot felul de zvonuri, dar faptul că s-au făcut investiții într-o nouă capacitate de producție vine să infirme aceste zvonuri.

Noua linie de rulouri din oțel cu acoperire organică se adresează unui segment de piață aflat în plină ascensiune în România, acela al acoperișurilor metalice, sistemelor de scurgere și drenaj, panouri sandwich, răcitoare industriale etc. Noua linie are o capacitate de producție de până la 90.000 de tone pe an și se adresează în special pieței din România.

Investiția în linia de producție și în capacitatea de zincare este cifrată la 15 milioane de euro.

„Pentru noi, linia aceasta de acoperire organică este un concept la care ne-am gândit din 2010, pentru a aduce această linie de producție de la o subsidiară de-a noastră din Grecia și să o reinstalăm aici. Cu sprijinul echipei noastre de vânzări, această linie va fi vectorul pieței de produse prevopsite și am simțit acest dinamism. Am obținut decizia în 2014 și am instalat linia în 18 luni. Știam din 2010 că piața românească va crește, că anteprenorii români vor dezvolta această piață, căreia ne adresăm noi”, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo.

La inaugurare au participat și reprezentanții a zeci de firme care preiau produse ale combinatului, specialiști din stafful ArcelorMital, dar și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu și prefectul Gabriel Panaitescu.

Bruno Ribo despre „cronica unei morți anunțate”, parafrază la închiderea combinatului: „Suntem aici, rămânem aici. Investim!”

Directorul general Bruno Ribo s-a adresat reprezentanților mediilor politice și administrative, spunând că această investiție este dovada cea mai concretă că știrile vehiculate despre închiderea combinatului de la Galați sunt doar zvonuri, bordul ArcelorMittal fiind hotărât să dezvolte capacitățile de producție din combinat.

„Aș mai spune câteva cuvinte pentru decidenții politici. De când sunt în Galați, tot aud de un scenariu care a fost scris în numele nostru. Titlul acestui scenariu, ca să parafrazez pe câștigătorul Premiului Nobel, scriitorul Gabriel Garcia Marquez, este ”Cronica unei morți anunțate”. Aș vrea să folosesc această ocazie ca să spun nu. Suntem aici, rămânem aici. Investim!”, a precizat directorul general al ArcelorMittal Galați.

Valoarea totală a investițiilor realizate la combinatul din Galați de la privatizare până în prezent este cifrată la aproximativ 500 de milioane de euro.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: „Autoritățile locale trebuie să sprijine activitatea combinatului”

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea spune că investițiile în crearea unei noi capacități de producție sunt un motiv de optimism și autoritățile locale trebuie să sprijine activitatea combinatului: „Aceste investiții ne fac să fim optimiști, încrezători și cu speranțe că astfel de investiții vor mai fi făcute în combinatul siderurgic Galați și că, așa cum spunea și domnul director, numărul de personal a mai crescut prin această investiție, deci au fost angajați oameni și prin urmare, autoritățile locale trebuie să sprijine activitatea combinatului”.

Primarul Ionuț Pucheanu: „ArcelorMittal – aici pentru a rămâne și pentru a investi pe mai departe”

Și primarul Galațiului este de părere că investiția de 15 milioane de euro este o garanție că bordul ArcelorMittal dorește să consolideze eficiența activității combinatului: „Mă bucur că avem și astfel de momente la noi, la Galați, investiții ale partenerilor deja consacrați nu doar pe plan local, ci și pe plan național și internațional. O investiție de 15 milioane de euro, imperios necesară și dumnealor, dar și pentru noi, ca și comunitate, pentru dezvoltarea și menținerea combinatului siderurgic în zona profitabilității și a unei companii care să conteze la nivel internațional din punctul de vedere al produselor. Sper să fie o dovadă destul de puternică pentru cei care, până nu demult, cântau prohodul acestei mari uzine gălățene, că acești investitori, ArcelorMittal, sunt aici pentru a rămâne și pentru a investi pe mai departe”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Prefectul Gabriel Panaitescu: Podul peste Dunăre de la Brăila să fie construit cu produsele siderurgice de la Galați

La rândul său, prefectul Galațiului consideră de bun augur faptul că ArcelorMittal investește în dezvoltarea producției și speră ca producția combinatului gălățean să își găsească un mai bun plasament pe piața românească: „Vedem că ArcelorMittal investește în combinatul siderurgic Galați. Această nouă linie nu face altceva decât să faciliteze ca produsul românesc să fie folosit în România. Sper ca și la construirea podului peste Dunăre care se va face la Brăila, o parte din materiale, mă refer la cele siderurgice, să fie luate de la Combinatul ArcelorMittal. Și aici mă refer la profile de oțel și la zgura care poate fi flosită foarte bine la infrastructura rutieră”.

Reprezentatul unei firme de produse Wetterbest: „Avem nevoie să cumpărăm Made in Romania”

Producătorul de țiglă metalică Wetterbest a fost principalul client al ArcelorMittal de tablă prevopsită. Reprezentantul unei firme din acest domeniu, prezent la inaugurarea noii linii de fabricație a rulourilor de oțel acoperite organic, ne-a declarat că din punctul său de vedere important este că se produce în România și că firmele din domeniu au posibilitatea să cumpere produse „Made in Romania”:

 „Este foarte important că reluăm o tradiție a producției, pentru că în felul acesta reușim să asigurăm la scară mai mare locuri de muncă. Pe mine cel mai mult mă ajută că e în România. Eu pledez pentru a păstra tinerii în România, pledez pentru a produce în România, pentru că putem să cumpărăm de peste tot în lumea asta, dar avem nevoie să cumpărăm Made in Romania. Asta este important. Pentru început prețurile au fost OK și ne dorim să continuăm colaborarea”, ne-a declarat Dragoș Irimescu, acționar la SC Depaco SRL Băicoi, firmă producătoare de produse Wetterbest.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*