„Jungle Splash”-ul de la Plaja „Dunărea” seamănă a „țeapă”. Karan Business n-a plătit Primăriei niciun leu

Povestea frumoasă din aprilie, la semnarea contractului dintre Primărie și Karan Business & Finance SRL București (O firmă din București a preluat Plaja „Dunărea” în concesiune. Valoarea investiției, 6,25 milioane euro), o poveste poate chiar prea frumoasă ca să fie și adevărată, cu investiții de 6,25 milioane euro în modernizarea Plajei „Dunărea”, devine pe zi ce trece o „țeapă” banală, ca la începutul anilor 90. Rețeta cunoscută: vine un investitor, promite marea cu sarea, semnează contractul, ia în administrare o bază de agrement, încasează taxele de intrare fără să facă mare lucru, iar la final găsește ceva care nu i se pare OK în clauzele din contract și pleacă fără să plătească un leu.

Cam așa stau lucrurile și în cazul contractului de concesionare pentru 49 de ani a Plajei „Dunărea”, încheiat de Primăria Galați cu Karan Business & Finance SRL. Primele semne de întrebare în ceea ce privește investițiile de 6,25 milioane euro în aquapark-ul „Jungle Splash” de la Plaja „Dunărea” au apărut în a doua parte a lunii mai, când reprezentanții Karan Bussines făceau turul oamenilor de afaceri din Galați, încercând să împrumute bani pentru minimele investiții necesare pentru deschiderea plajei pe data de 1 iunie.

Era promisă deschiderea unuia din bazine pe 15 iunie, dar nu s-a întâmplat.

Mari suspiciuni au apărut și când cei de la Karan Business au afișat tarifele. Intrarea la plajă era 15 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani și 5 lei pentru copii între 5 și 14 ani. Accesul la bazin – 30 de lei, un șezlong – 15 lei. O zi de plajă pentru o familie cu doi copii ajungea să coste 230 de lei, fără sucuri, înghețate, etc.

Până acum, cei de la Karan Business & Finance SRL nu au achitat primăriei nici un leu, din redevența de 25.000 de lei pe lună, deși ceva încasări au avut. Nici nu dau semn că ar avea de gând să o facă. Ba chiar au dat zvon prin urbe că redevența e cam mare și ar vrea să o negocieze.

Primarul Ionuț Pucheanu: „Așteptăm data de 29 septembrie și vom vedea care sunt pașii ce trebuie urmați”

Administratorii firmei bucureștene au termen ca până pe data de 29 septembrie să achite restanțele în valoare de aproximativ 400.000 de lei, sumă ce include redevențele lunare, penalități și toate obligațiile asumate prin contract. Dacă nu vor plăti, Primăria va rezilia contractul de concesiune a plajei și va deschide acțiune în instanță pentru recuperarea daunelor.

„Săptămâna trecută, reprezentantul firmei mi-a solicitat o întâlnire și i-am pus în vedere situația în care se află, i-am spus că primăria nu va tolera nici un derapaj din punctul de vedere al ducerii la îndeplinire a contractului. Așteptăm data de 29 septembrie, să vedem dacă va fi achitată suma și vom vedea care sunt pașii ce trebuie urmați. Până la momentul acesta nu avem niciun leu încasat în baza contractului încheiat cu cei de la Karan Bussines & Finance SRL București”, spune primarul Ionuț Pucheanu.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*