Joi dăm startul Zilelor Dunării 2017. Galați, oraș european. Fii și tu gălățean!

Zilele DunariiVernisaje, dezbateri, concursuri cu premii, concerte, minicroaziere, concurs național de tenis, toate ȋntr-o ambianță muzicală, sunt reperele primei zile din cele patru dedicate Zilelor Dunării 2017, Galați România.

Un eveniment de amploare, bine gândit, care dorește să readucă pe fața și ȋn sufletul gălățenilor mândria a trăi ȋntr-un oraș riveran Dunării, al doilea mare fluviu al Europei, ca lungime, după Volga.

De joi și până duminică (29 și 30 iunie, 1 și 2 iulie), gălățenii de toate vârstele sunt invitați să trăiască pe ritmurile Dunării, să simtă bucuria de a avea frumusețea și prospețimea Dunării bătrâne atât de aproape, prin participarea la cele peste zece tipuri de acțiuni pregătite de organizatori: cros, paradă, expoziții, minicroaziere, campanii de citit, dezbatere, concerte.

Joi vor avea loc atât de așteptatele minicroaziere pe Dunăre, unde biletul este doar voia bună, plimbarea fiind gratuită.

Vineri, are loc “Summer Parade” cu începere de la ora 17:00. Parada va porni de la „Fata pe valuri”.

Sâmbătă, pe faleza inferioară se va desfășura începând cu ora 9.00 „Crosul Dunării” concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri și adulți peste 14 ani, în competiții separate pentru femei și bărbați, dar și pentru mămici cu bebeluși și persoane ȋnsoțite de animale de companie.

În seara zilei de 1 iulie 2017, începând cu ora 19:30 pe esplanada din fața Hotelului Danube Stars (fost Dunărea) va avea loc un spectacol de gală pentru toți gălățenii iubitori de muzică.

Duminică, veți putea asista în Valea Țiglinei începând cu ora 10:00 la un concurs de ciclism “montan” urban. Vor participa amatori, dar și cicliști legitimați.

Aveți mai jos programul complet:

29 iunie 2017

11:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
Loc de desfășurare: Holul central – Universitatea „Dunărea de Jos”
11:15 – Vernisajul expoziției de artă plastică „Galați – capitală dunăreană a României”
11:30 – Dezbaterea „Galațiul de altădată – Port dunărean – considerații istorice ”
12:15 – Lansarea campaniei “Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii

În spațiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărți „Lipește-te de-o carte” ce vor fi oferite unor vizitatori.

Expoziția de artă plastică va funcționa în perioada 29 iunie ora 11:00 – 2iIulie ora 18:00.
12:30 – Concert susținut de trupa “KALOFONIS”
16:30 – 22:00 – scurte croaziere pe Dunăre pentru minim 500 de persoane.

Organizatorii vor pune la dispoziție 3 nave de capacității diferite. Se va asigura ambianța muzicală. Pe țărm în zona pontonului de îmbarcare se vor derula mai multe evenimente culturale:

  •  spectacol care reconstituie atmosfera portului de altădată;
  • spectacol de marionete pentru copii;
  •  fanfară care va marca sosirea și plecarea navelor de la țărm;
  • ambianță muzicală continuă, decorațiuni;
  • punct de informare privind îmbarcarea turiștilor.

Tot în 29 iunie va debuta concursul național de tenis „Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă. Evenimentul se va desfășura până la 2 iulie 2017 și va avea loc la baza sportivă „Atlas” din Strada Stadionului nr. 9.

Citește și Temă de dezbatere: Ar putea fi vara „Serbările Galațiului”, iar la „Sf. Andrei” să sărbătorim ocrotitorul spiritual al orașului?

30 iunie 2017

Această zi este dedicată unui eveniment la care sunt invitați gălățeni de la mic la mare care să participe la o manifestare plină de voie bună, dinamică, cât mai viu colorată, diversă, civilizată. Asociații, cluburi, școli de muzică și dans, elevi, studenți, familii împreună cu prieteni, bebeluși, însoțiți de animale de companie care se vor deplasa în ritmul muzicii, asigurată de pe platforme mobile.

“Summer Parade” va începe la ora 17:00 și va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) și se va deplasa până la Grădina Publică unde se va organiza un flash mob pentru cel puțin 600 de persoane în jurul orei 20:00. Fiecare grup va putea prezenta în mișcare sportul sau activitățile recreative pe care le practică. Nu lipsi de la acest eveniment! FII SI TU GĂLĂȚEAN!

1 iulie 2017

Pe faleza inferioară se va desfășura începând cu ora 9.00 „Crosul Dunării” concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri și adulți peste 14 ani, în competiții separate pentru femei și bărbați. Distanțele vor fi diferite în funcție de categoriile de vârste. Persoanele cu dizabilități sunt invitate să participe la competiție. Se vor acorda premii și pentru cel mai tânăr și pentru cel mai vârstnic participant, pentru mămicile cu bebeluși clasate pe primele locuri, pentru primii trei clasați însoțiți de animale de companie.
Toți participanții vor primi diplomă de participare.

Esplanadele muzicii

În seara zilei de 1 iulie 2017 începând cu ora 19:30 pe esplanada din fața Hotelului Danube Stars (fost Dunărea) un spectacol de gală pentru toți gălățenii iubitori de muzică. Trei momente speciale timp de aproape 3 ore. Piața Domnească va fi o adevarată sală de spectacol în aer liber. Veți recunoaște și fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi și mulți compozitori celebri. Veți putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat. Nu lipsiți de la acest eveniment unic organizat pentru prima dată în Galați într-o piață publică. Veți fi cu adevarat gălățeni, dar și europeni. Accesul în Piața Domnească unde vor fi montate peste 350 de scaune se va face începând cu ora 19:00.

Seria de evenimente se va încheia în 2 iulie 2017 când veți putea asista în Valea Țiglinei începând cu ora 10:00 la un concurs de ciclism “montan” urban. Vor participa amatori, dar și cicliști legitimați.

“Zilele Dunării’’ reprezintă un moment de referință pentru comunitatea locală dornică să-și asume statutul de port deschis – capitală dunăreană a României.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*