Jocurile Paralimpice Invictus: Un gălățean ajunge ȋn Finala de atletism din Canada

Fotografii #InvictusRomânia și Nicușor Comănescu/Olympus România

Galațiul are un reprezentant în finala de atletism de la Jocurile Paralimpice Invictus din Canada. Plutonierul Doru Hamza, militar în cadrul Batalionului 300 Infanterie Galați, s-a calificat în finala probei de 1.500 metri de la Toronto, Canada. Militarul gălățean va alerga astăzi – 25 septembrie 2017 – pentru o medalie, după orele prânzului (fusul orar al României). Tot la atletism, România s-a mai calificat în probele de 100, 200 și 400 de metri, datorită performanțelor din calificări obținute de Laurențiu Șerban și Bogdan Dragomir.

Plutonierul Doru Hamza a fost rănit sever în 2008, în timpul unei misiuni în Afganistan. El se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului o schijă de 2 cm lungime și 1cm lățime i-a rămas înfiptă în obrazul stâng.

Doi militari din Galați reprezintă România la Jocurile Paralimpice de la Toronto. Plt. adj. Sbughea Mihai şi plt. Hamza Doru au fost răniţi în 2008, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, Afganistan.

România participă ȋn premieră la Jocurile Parlimpice Invictus , competiție destinată militarilor răniți în teatrele de operații și fondată de prințul Henry al Marii Britanii. România va fi reprezentată  de 15 militari răniţi sportivi, care vor participa la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism înot și volei din poziţia şezând.

Jocurile Paralimpice (engleză: Paralympics) sunt Jocurile Olimpice pentru sportivii cu handicap. Primele competiții sportive paralimpice au avut loc pentru sportivi în fotolii rulante în anul 1948, paralel cu Jocurile Olimpice. După 1960 Jocuri Paralimpice au fost organizate in mod regulat, începând din anul 1992 ele desfășurându-se la trei săptămâni după Jocurile Olimpice de vară, în același loc ca acestea.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*