Investiţia pierdută a Galaţiului: Japonezii de la Yazaki au dat startul angajărilor în Brăila

Investiţie pierdută a Galaţiului: Japonezii de la Yazaki au dat startul angajărilor în BrăilaJaponezii de la compania Yazaki au început angajările la fabrica de componente auto pe care o construiesc la Brăila, o investiţie totală de 40 de milioane de euro pe care Galaţiul a pierdut-o, pe mâna autorităţilor sale locale, în favoarea oraşului vecin.

Conform digi24.ro, fabrica Yazaki din Brăila va fi construită pe un teren de opt hectare şi jumătate cu acces la Dunăre, dar şi la sistemul de căi ferate. Aici vor fi create 3.000 de locuri de muncă în următorii ani, din care 1.500 – până la sfârşitul anului 2016.

„Posturile pentru care se fac angajări sunt: ingineri pentru departamentele Tehnic, Industrial, Producţie, Calitate şi Logistică, personal pentru Producţie (ingineri, maiştri, şefi de formaţie), personal pentru funcţiile de suport ca Resurse Umane, Financiar, Sănătate şi Securitate în Muncă şi, desigur, operatori cablaje”, au declarat surse din cadrul Yazaki România.

„Angajările se vor face gradual, pentru personalul de suport până la începutul producţiei, adică până în luna octombrie, iar pentru operatorii de cablaje până la sfârşitul anului 2016. De altfel, până la acest moment au depus CV-uri pentru un job la viitoarea fabrică peste 1.000 de persoane, majoritatea din Brăila. Lucrările de construcţie a fabricii se vor finaliza în octombrie 2015, când va începe şi producţia propriu-zisă. În total, un număr de 1.500 de persoane vor fi angajate până la sfârşitul anului 2016. În această perioadă, compania susţine interviurile pentru recrutarea de ingineri pentru posturile ce vor fi disponibile în noua fabrică, fiind interesată inclusiv de proaspăt absolvenţi, un atu fiind acela al cunoaşterii limbii engleze”, scrie obiectivbr.ro.

Cei interesaţi de un loc de muncă în viitoarea fabrică Yazaki sunt aşteptaţi să-şi depună CV-urile, fie direct la sediul din Brăila, situat pe Calea Călăraşilor, la fostul centru de calcul, lângă BCR, fie online, la adresa de email recruitment.yrlb@yazaki-europe.com.

Yazaki, unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de componente auto din lume, va produce la Brăila cablaje auto în sistem KSK (cablaj specific clientului). Investiţia a fost demarată deja în zona Perimetrului II al AZL Brăila, la intrarea în oraş dinspre Viziru. Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw (WDP) a concesionat acolo peste 8,5 hectare şi va construi fabrica unde îşi vor desfăşura activitatea de producţie cei de la Yazaki.

După cum PresaGalaţi.ro a scris AICI oferta pentru construcţia acestei fabrici a fost făcută de japonezi autorităţilor locale atât din Galaţi, cât şi din Brăila. În final, brăilenii s-au mişcat mult mai bine şi i-au câştigat pe japonezi de partea lor.

„Autorităţile locale n-au reuşit să treacă de la vorbe la fapte. Pentru că dacă ar fi făcut-o, poate astăzi discutam de o fabrică Yazaki la Galaţi, care să aibă jumătate din numărul angajaţilor pe care îi mai are combinatul ArcelorMittal”, declara pentru PresaGalaţi.ro, la sfârşitul anului trecut, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon.

Opinia şefului patronatului gălăţean a fost confirmată şi de Frantisek Kolvek- manager Yazaki Brăila, citat de digi24.ro: „Principalul argument pentru această decizie (alegerea Brăilei pentru investiţie – n.red.) a fost excelenta impresie făcută de către reprezentanţii judeţeni şi municipali asupra echipei Yazaki în timpul întâlnirilor cu aceştia”.

La ora actuală, Brăila are circa 21.000 de şomeri oficiali, cu aproape 2.000 mai mulţi decât Galaţiul.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

3 Comments

  1. Nu va mai lamentati atat, ca nu se omoara japonezii astia sa ne plateasca bine. Nu o spun eu, au spus-o atatia care au lucrat la fabrica lor deschisa pe la Ploiesti, parca. Regimul de munca e infernal iar la muncitori mai mult de 1200lei net nu le da. Iar daca stai in Galati, ca sa faci naveta la Braila pt. bani astia, sorry, mai bine iau drumul strainatatii.

  2. Am o prietena care s-a angajat la ei.1100 plus bonuri salariu pt functia de inginer.bataie de joc

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*