INTERVIUL TĂU cu Ștefan POPA: „Cum privește un lider un eșec? NU există!

Ștefan POPA, antreprenor gălățean, cu business-uri de peste 4 milioane de euro și peste 70 de angajați, va fi prezent vineri, 22 iunie 2018, la Conferința Națională de Antreprenoriat și Leadership „Lideri cu stil” (detalii AICI).

 

Redactor: Care credeți că este cheia succesului pentru un lider ȋn România?

Ștefan Popa: Depinde ce ȋnțelege acel lider prin succes… Dacă vorbim despre afacerea lui de succes, cred că liderul romȃn este flexibil, dinamic, orientat pe ȋnvățare.

O afacere de succes ȋnseamnă automat o echipă de succes, pe care o crești și o conduci pe termen lung ȋntr-o strategie bine definită, acceptată și implementată de către toți oamenii din echipă. O echipă de succes presupune un lider corect, onest, ambițios, carismatic, ferm, mereu un exemplu.

 Redactor:  Devii sau te naști lider?

Ștefan Popa: Și una și alta. Există lideri care se nasc, dar care nu se șlefuiesc și ȋi vezi des ȋn poziții informale, au un magnetism asupra oamenilor și ȋn general ȋn jurul lor se fac „găști”.

Dacă aceștia nu sunt cooptați ȋn strategie, ei devin „caustici” și trebuie să renunți la ei. Există și oameni care s-au trezit ȋntr-o funcție pentru că erau buni ca executați, și din acel moment ei sunt manageri. Dacă evoluează ca management și leadership, vorbim ulterior despre ei ca despre lideri. Dacă nu evoluează, ei vor fi acele exemple de „manageri” care nu sunt lideri, care folosesc puterea funcției demotivȃnd echipa, și care ȋn general nu ȋși ating obiectivele indiferent de stilul ales.

Consider că liderii mari sunt cei care devin, indiferent de magnetismul cu care te-ai „născut” inițial.

Nu poți fi urmat la infinit dacă tu gȃndești doar pe termen scurt, dacă nu ȋnțelegi concepte legate de piață, strategie, marketing, operațiuni, financiar etc. Deci, indiferent de cȃt de mare lider te-ai fi născut, ȋn afaceri, devii!

A deveni lider este ca și cum te-ai arunca de la etaj zilnic

Redactor:  E o chestiune de timp ca să devii lider?

Ștefan Popa: O, daaaa!!! Pentru unii o viață, pentru alții cȃțiva ani. Și pentru leadership este valabilă vorba „eheee, dacă aveam mintea de acum la vȃrsta de atunci” (18-20 ani).

Vestea bună este că poți fi lider fericit și fără să mai ai anii tinereții, și da, ai tinerețe ȋn viața de zi cu zi!

Problema nu este timpul. Problema este de ce ai face-o? A deveni lider este ca și cum te-ai arunca de la etaj zilnic… Și pentru că este greu, puțini o fac. Cȃțiva se apucă, dar doar puțini o fac. Este despre tine, despre a deveni azi versiunea 2.0 mai bună decȃt cea de ieri. Și dacă nu ai o miză uriașă, oamenii, din experiența mea, renunță și revin ȋn rutina lor. Liderii au ambiții, și ȋn general un „driver” care nu ȋi lasă să stea, care ȋi mȃnă atunci cȃnd toți ceilalți stau, obosesc, se vaită etc.

Deci, de ce te-ai chinui zilnic ca să devii lider?

Redactor: Se cunoaște după anumite tipare de comportament copilul lider?

Ștefan Popa: Am trei copii, m-am gȃndit și mă gȃndesc mereu cu ce „zestre” le dau drumul ȋn viață? Și un răspuns este clar: cu multă ȋncredere ȋn sine! Atenție, a nu se confunda cu tupeul!

Cum le dai ȋncredere ȋn sine? Nu le dai! Ȋi „arunci ȋn apă” , ȋi trimiți ȋn zone de disconfort și la vȃrsta copilăriei, sportul este un bun formator de caractere.

Nu știi niciodată dacă ai tăi copii vor reuși, ȋnsă corectezi atitudini și discuți adult-adult de cȃnd ȋncep să vorbească.

Pentru că sunt convins că devii lider, da poți face copiii să devină lideri, făcȃndu-i cȃt mai responsabili ȋncă din copilărie.

In momentul ȋn care vezi că sunt responsabili, că nu agresează alți copii, că atrag colegi și ȋi păstrează doar pe cei pe care ȋi vor (care sunt ȋn concordanță cu valorile lor), speri că vor deveni lideri.

In general, oamenii care sunt mulțumiți cu ei și cu imaginea lor socială, nu se mai agită să iasă ȋn evidență, și la copii această agitație este mult mai evidentă decȃt la adulți.

Vestea bună și proastă legată de copii este că ei replică la nivel de 70% din atitudinile văzute și asimilate din casă. Părinții se plȃng, copilul devine plȃngăcios, părinți agresivi, copil agresiv, decizii bazate pe respect și analiză, copil analitic, calm și respectuos. Copiii sunt oglinda mediului ȋn care se dezvoltă…

Redactor: Este succesul același pentru toată lumea?

Ștefan Popa: Am ȋntrebat ȋn traininguri ce este succesul? Și normal că acesta diferea de la persoană la persoană, și era influențat de nivelul lor de dezvoltare economică, socială, profesională etc. Fiecare dintre noi vrea succes ȋn felul său și mi se pare normal. Succesul meu nu este tot una cu succesul tău, ȋnsă toate au ceva ȋn comun: este ceva greu de atins și se pare că nu toți ȋl ating. Esta ca și lupta de transformare ȋn lider: grea și mulți renunță.

Ce am văzut ȋn cariera mea de 21 ani, că mulți ȋși pun obiective false, se chinuie să le atingă, și cȃnd le ating nu ȋnțeleg de ce le-au vrut…

Este ca și-n căsătoria eșuată, la ȋnceput fluturi ȋn stomac, apoi rutină, apoi probleme, apoi divorț… și lecția: cum aleg să mă căsătoresc? Doar că s-au dus mulți ani.

Eu am o vorbă: ai grijă pe ce zid pui scara! Odată ce ȋncepi pe acel drum, depui efort, timp, energie și nu știi ce va fi după zid. Și de multe ori zidul era greșit ales…

Deci nu există succes comun, și pe măsură ce te dezvolți personal, ȋnțelegi că fericirea e mult mai departe decȃt chestiile materiale.

Redactor: Este suficient să fii lider? Cu ce obstacole trebuie să te confrunți ca să poți deveni un lider de grup, echipă, firmă?

Ștefan Popa: Leadershipul, că vrei, că nu vrei, ȋncepe de cȃnd trăiești ȋn doi, și apoi vin copiii. Tu ești liderul lor! Și poți fi lider zilnic, și te poți șlefui astfel ȋncȃt să devii mai bun.

De fapt, lideri suntem mai mult de 80% din timp. Cȃnd se observă lipsa de leadership? Cȃnd ne enervăm și reacționăm, cȃnd ne speriem și țipăm, sau agresăm, cȃnd suntem stresați și ȋnjurăm (ȋn trafic etc)… Cȃnd suntem nemulțumiți de noi, dar dăm vina pe alții. Altfel, fără cele de mai sus, suntem calmi, buni, binevoitori, adică lideri.

Ce avem de făcut? Simplu: Nu ȋți place jobul, te stresează, nu ai suficienți bani: muncește, devino mai bun pentru un job mai bine plătit, ȋl vei avea, vei fi mai fericit, vei fi o poveste de succes pentru toți ceilalți cu care te văicăreai, și uite așa, ai făcut o schimbare și ai evoluat ca om, ca lider, ca ce vrei tu să devii.

Lider de grup: Nu poți fi lider de grup dacă nu ești mai ȋntȃi propriul tău lider. Adică: ești punctual, responsabil, educat, optimist, vesel, curios, și multe alte caracteristici ale oamenilor lȃngă care ȋți place să stai. Apoi ȋți exersezi empatia, puterea de a influența pozitiv, puterea de a ȋnvăța alți oameni, corectitudinea și fermitatea… și vei deveni lider de grup.

Lider de firmă: peste cele de mai sus, trebuie să știi și să te dezvolți continuu ȋn management!

Fără management, o firmă este ca o frunză ȋn vȃnt. Oricȃt de carismatic lider ai fi, nu poți percepe și concepe situații/avantaje și oportunități de business pe termen lung și te vei chinui cu simțurile tale de lider doar pe termen scurt… și pȃnă cȃnd? Păi pȃnă mori dacă nu ȋnveți management!

Redactor: Credeți ȋn liderul ȋnnăscut sau ȋn cel format? Există și o formulă de mijloc?

Ștefan Popa: Liderul ȋnnăscut și apoi șlefuit este cel mai de succes tip de lider care poate deveni. Insă 90% cred că suntem și ne formăm ȋncontinuu.

Vă dau un exemplu – am o colegă care conducea bine executanți – oameni din linia I-, și provocările au trimis-o să fie manager de manageri. Abordarea managerilor de parcă ei ar fi fost executanți a ținut-o din evoluție mai mult de un an. Acum percepe cum să conduci și să crești manageri și azi are alte rezultate și altă mentalitate și ȋnțelepciune. Și mȃine? Păi mȃine va conduce două afaceri simultan. Cum? Probabil prost la ȋnceput dpdv energie și stres și probabil bine dpdv rezultate, dar abilitatea de lider de divizii se va vedea cȃnd va fi ȋmplinită.

Formula de mijloc? Cred că pȃnă murim suntem undeva la mijloc; din afară părem lideri ȋnnăscuți, din interior ne percepem ca devenind și ȋnvățȃnd…

Liderii au inspirație!

Redactor: Dacă nu are inspirație, ce poate face un lider?

Ștefan Popa: Asta-i ca ȋntrebarea ce carieră vrei să ai? Și dacă nu știi, fă-ți o carieră din a afla răspunsul.

Liderii au inspirație! De ce? Un lider caută mereu, este ca un cȃine de vȃnătoare care caută oriunde ar fi. Cȃnd intru ȋntr-un restaurant, ȋmi imaginez procesele din spate și dacă ceva este ok, mă ȋntreb cum???? Te uiți ȋn alte afaceri și te inspiră ceva ce se poate replica ca avantaj competitiv ȋn business-ul tău. Inspirația este ȋn jur, și liderii find curioși, o văd, o miros, o folosesc… Inspirația este o unealtă, nu un prag. Și liderii mai și beau.

Redactor: Cum privește un lider un eșec?

Ștefan Popa: NU există! Așa se privește un eșec. Cȃnd am trăit mult stres, nopți nedormite, mereu am știut că voi ieși cumva din zona asta, dar lecția a fost: De ce m-am aflat ȋn situația aia? Păi pentru că voiam contractul… De ce voiam contractul? Păi nu aveam suficiente resurse, de ce nu aveam suficiente resurse? – și de aici ȋncepe mereu reflecția/analiza despre strategie, strategie, șah, șah, șah…  In ce piață sunt, de ce ȋn ea, de ce eu, cum pot face un ocean albastru… Cam așa se ȋntămplă cȃnd am un eșec (și n-am murit) analizez lecția!!!!

Redactor: Cum face față provocărilor din România un antreprenor? Dar ȋn alte țări, dacă aveți această experiență sau măcar cunoștințe?

Ștefan Popa: Eu sunt un antreprenor de doar 4,3 mil eur. La nivelul meu, am ȋnțeles ca a reuși să faci afaceri ȋn care să poți plăti bine colegii, să le poți vinde visul tău (adică să ai o strategie, un ocean albastru etc.), afacerile se fac mult mai ușor decȃt cele ȋn care nu ȋți permiți să dai salarii pentru că… ăsta este domeniul etc. etc.

Cred că cel mai mult am ȋnvățat să nu mă frustrez indiferent de ce face acest guvern și să fac față. Ceva de genul, dacă nici eu nu voi mai face față, ȋnseamnă că jumătate din Romȃnia a murit, ceea ce nu este posibil și asta ma face să merg mai departe să caut soluții să nu dorm etc. etc.

In Romȃnia, azi, ai mai multe oportunități decȃt ȋn alte țări ca antreprenor. Noi azi lansăm trei noi afaceri, și mai am ȋncă una de vis pe care vreau să o pornesc. Cred că și cei din guvern și politică ȋnțeleg, că vor, că nu vor, că este vremea antreprenoriatului, și o țară bogată se face cu antreprenori deștepți și bogați. Dacă ȋi sărăcești, vei sărăci și tu, guvern. Azi ai o oportunitate să devii antreprenor și să faci ceva frumos cu viața ta, dacă ȋți place adrenalina, normal.

In alte țări, vom ieși cu vȃnzarea de franciză aBeauty, și cred că dpdv fiscal/administrativ este mai ușor. Insă sunt convins că acolo concurența este mult mai mare. Acolo, oamenii nu se plȃng, acolo oamenii chiar ȋnvață pe bune business și ȋl aplică ca la carte. Aici, suntem mai poeți cȃnd vine vorba de rezultate concrete, fără de care nu exiști și nu te poți numi lider.

DESPRE STEFAN POPA: Om de afaceri român care a pornit prima companie în 1997. În prezent deține grupul Agress Business și activează în mai multe domenii precum IT, GSM și beauty, fiind în același timp CEO-ul aBeauty Clinique, cea mai mare rețea de clinici de estetică facială și corporală neinvazivă și minim invazivă din România. În paralel, este trainer de vânzări și de management de proiect, iar educația continuă și cursurile fac parte din cultura companiilor pe care le conduce.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*