INTERVIU: ROMEO CREȚU, dezvoltator de oameni, vine la Galați ȋn cadrul conferinței LIDERI CU STIL, 22 iunie 2018

DESPRE Romeo Crețu:

  • Trainer: Ca trainer certificat CNFPA dezvolt și susțin programe interactive de training pentru sute de oameni anual.
  • Coach acreditat EuCF și ANC: Ofer suport în atingerea obiectivelor și gestionarea provocărilor personale și profesionale pentru zeci de oameni pe an.
  • Public Speaker: Creez și susțin discursuri inspiraționale pentru mii de participanți la seminarii și conferințe.
  • Psihoterapeut: Ofer suport oamenilor pentru a-și înțelege trecutul și a trăi împliniți în prezent.
  • Maestru Reiki în sistemele Usui, Karuna Reiki și Gendai Reiki.
  • Autor: Am publicat în anul 2001 primul studiu din România în domeniul motivației. Am continuat apoi cu două cărți: „Viața merită trăită!” și „Gânduri primite și trimise mai departe”. Împreună cu Andy Szekely am creat setul de 2 CD-uri audio „16 obiceiuri care garantează rezultate”.
  • Colaborări: Alături de Andy Szekely sunt de aproape 10 ani trainer și de peste 3 ani Training Manager în programele de dezvoltare personală Bootcamp University.
  • Din anul 2000 sunt profesor colaborator în cadrul Universității București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, master Comunicare și managementul resurselor umane.

 ROMEO CREȚU a avut amabilitatea să ne răspundă câtorva ȋntrebări pentru a ne introduce ȋn spiritul conferinței LIDERI CU STIL, la care va participa ȋn data de 22 iunie 2018, conferință organizată de ASOCIAȚIA FEMEILOR  ȊNTREPRINZĂTOARE DIN ROMÂNIA –GALAȚI (detalii AICI). 

 

Redactor: Care credeți că este cheia succesului pentru un lider ȋn România?

Romeo Crețu: Să aibă un SCOP prin care să inspire oamenii să facă schimbări în viețile lor. Și să își trăiască cu adevărat SCOPul, să poată fi o sursă de inspirație pentru ceilalți. Așa cum și el, la rându-i, are surse de inspirație în alți lideri.

Redactor:   Devii sau te naști lider?

Romeo Crețu: Și și. Cred că liderii au anumite trăsături înnăscute, trăsături care se potențează prin experiențele de viață.

Redactor: E o chestiune de timp ca să devii lider?

Romeo Crețu: Da, pentru că toate se împlinesc la timpul lor.

Redactor: Se cunoaște după anumite tipare de comportament copilul lider?

Romeo Crețu: Da, este genul de persoană care atrage alți copii în jurul lui, copii care se lasă organizați, coordonați și conduși de copilul lider.

Redactor: Este succesul același pentru toată lumea?

Romeo Crețu: Nu, fiecare are o noțiune diferită a succesului. Pentru mine, a avea succes înseamnă a adormi seara cu sentimentul că am făcut tot ce era de făcut pentru mine și pentru cei din jur în ziua respectivă.

Redactor: Este suficient să fii lider? Cu ce obstacole trebuie să te confrunți ca să poți deveni un lider de grup, echipă, firmă?

Romeo Crețu: Cred că dincolo de a fi lider e important să fii OM. Pentru că liderul e un rol pe care îl joci o anumită perioadă de timp. Om ești de la naștere până la moarte.

Redactor: Dacă nu are inspirație, ce poate face un lider?

Romeo Crețu: Nimic. Inspirația este elementul esențial al unui lider pentru că inspirația generează viziune și scop.

Redactor: Cum privește un lider un eșec?

Romeo Crețu: Ca pe o experiență firească, de învățare, în procesul de creștere și dezvoltare.

Redactor: Cum face față provocărilor din România un antreprenor? Dar ȋn alte țări, dacă aveți această experiență sau măcar cunoștințe?

Romeo Crețu: Un antreprenor din România face față provocărilor într-un mod provocator. Pentru că provocările din România sunt cu adevărat provocări. Nu am experiență în alte țări.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*