Inițiativă PSD : 260.000 de pensionari vor beneficia de mărirea pensiilor

Printr-un comunicat de presă trimis redacției de către purtătorul de cuvȃnt al PSD Galați, Claudiu Brȃnzan, se anunță că la inițiativa deputatului gălătean Lucreția Roșca, 260.000 de pensionari vor beneficia de creșteri  de pensii.

Propunerea legislativă vizează completarea aliniatului 3 din articolul 169 din legea 263 din 2010, prin care se rezolvă situația tuturor persoanelor care au desfășurat activități în grupa I și II de muncă și condiții special de muncă, deoarece actuala formă a legii creea confuzii și interpretări ambigue.

În ceea ce privește persoanele care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale după 01.04.2001 și în grupa I și II de muncă până la 01.04 2001, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici. Inițiativa deputatului gălățean Lucreția Roșca vine cu corectarea acestor punctaje, astfel încât pensionarii care beneficiază de grupa I și II de muncă vor avea parte de creșterea punctajelor anuale pentru perioada 01.04.2001 – 02.11.2008.

Astfel, în urma modificării aliniatului 3 din articolul 169, acesta va avea următorul conținut:

“În cazul persoanelor prevăzute la aliniatul 2, la numărul total de puncte realizat de acestea până la data prezentei recalculări se adaugă numărul de puncte corespunzătoare majorării rezultate în urma prevederilor aliniatului 1 la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, respectiv stagiul de cotizare aferent deciziei aflate în plată în momentul recalculării”.

Modificarea legislativă inițiată de deputatul Lucreția Roșca este deosebit de importantă pentru pensionarii din Galați, având în vedere că majoritatea siderurgiștilor au fost încadrați în grupele I și II de muncă.

Impactul bugetar este de aproximativ 700 milioane de lei. De subliniat este faptul că deputatul liberal de Galați Victor Paul Dobre a votat împotriva acestei inițiative legislative”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*