Începe plata ajutoarelor pentru centrale de apartament, pentru primele 400 din cele 3.600 de dosare

 Începe plata ajutoarelor pentru centrale de apartament, pentru primele 400 din cele 3.600 de dosareLa finalul ședinței de ieri, 22 iunie 2017, a Consiliului Municipal, primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că în primele zile ale săptămânii viitoare vor fi făcute primele plăți ale ajutoarelor acordate de primărie pentru instalarea unei centrale de apartament sau a unui alt gen de echipament de încălzire pentru familiile care vor să își debranșeze apartamentele de la sistemul de încălzire centralizată.

Până acum au fost depuse 3.600 de dosare și de săptămâna viitoare vor fi făcute plățile pentru primele 400 de dosare care au fost aprobate la plată.

„Sunt gata pentru a fi plătite aproximativ 400 de dosare, din 3.600. Cred că cel mai devreme săptămâna viitoare, luni, marți, miercuri, vom începe primele plăți efective către cetățeni. Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări cu Instituția Prefectului, pentru a nu mai greși. Înțelegem că nu mai este nicio problemă, astăzi am avut ultima discuție cu domnul prefect și ni s-a dat un OK verbal, pentru că în scris nu au obligativitatea de a o face decât atunci când consideră că ceva e în neregulă din punctul dumnealor de vedere. Urmează ca săptămâna viitoare să începem primele plăți”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Reamintim că plata acestor ajutoare a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Municipal nr 158/12.04.2017, prin care erau stabilite condițiile acordării subvențiilor.

Pe 9 iunie, consilierii municipali au revocat Hotărârea 158 și au aprobat o altă hotărâre prin care „se aprobă acordarea unui ajutor  financiar din bugetul local  în valoare de 3.000 lei pentru achiziționarea unui sistem de încălzire și apă caldă alternativ sistemului centralizat de termoficare, familiilor și persoanelor singure branșate în sezonul rece 2016-2017, care s-au  debranșat după data de 01.04.2017 de la sistemul centralizat de termoficare sau care urmează să se debranșeze”.

Cei care își depuseseră dosarele înainte de 9 iunie au fost nevoiți să le reactualizeze în conformitate cu prevederile noii hotărâri a Consiliului Municipal.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*