Primăria municipiului Galați anunță că în perioada 11-13 aprilie 2025 va avea loc „Festivalul Scrumbiei Dunărene”.
Festivalul recunoscut pe plan național, ca o tradiție importantă a municipiului Galați de Florii, se va desfășura pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foișor. Vor avea loc evenimente cultural-artistice, concursuri și activități sportive și întreceri gastronomice. Pe întreaga desfășurare a „Festivalului Scrumbiei Dunărene”, va exista o zonă food cu produse alimentare tradițional pescărești, precum borșul pescăresc, peștele la plită/grătar, cu scrumbia pe post de vedetă, dar și alte specii, ca somnul, crapul, carasul, bibanul, calcanul, hamsia, chefalul, șalăul, zărganul, păstrăvul, saramura de pește, racii fierți și peștele prăjit. De asemenea, va fi și o zonă non-food cu produse specifice de pescuit.
Show-urile culinare și concursurile gastronomice vor fi întreținute de chefii bucătari Rikito Watanabe, George Saizu, Orlando Zaharia și Gina Bradea, precum și de celebrul Nea Mărin (Marin Barbu).
În zilele de sâmbătă și duminică, la Foișor, vor avea loc și concerte, printre artiștii care vor susține recitaluri evidențiindu-se Dorian Popa și Eugenia Nicolae.
„Festivalul Scrumbiei Dunărene”, programat în perioada 11-13 aprilie 2025 pe Faleza Inferioară a Dunării din Galați, ajunge astfel la ediția a XXI-a.
Evenimentul este organizat de SC PAF MEDIA SRL, fiind alocată suma de 260.000 de lei.
„FESTIVALUL SCRUMBIEI DUNĂRENE” EDIŢIA XXI 2025
– PROGRAM –
Vineri, 11 aprilie
14:00 – 22:00
DESCHIDERE FESTIVAL
Asigurarea unui fundal muzical unitar pe toată suprafaţa ocupată de standuri
Standuri cu peşte, produse pescăreşti, preparate din peşte proaspăt, produse alimentare, produse tradiţionale
Sâmbătă, 12 aprilie
09:00 – 22:00 Standuri cu peşte, produse pescăreşti, preparate din peşte proaspăt, produse alimentare, produse tradiţionale;
09:00 – 22:00 Asigurarea unui fundal muzical unitar pe toată suprafaţa ocupată de standuri
09:00 – 12:00 Concurs gastronomic (specific pescăresc) cu reprezentanţi din Delta Dunării – se vor prepara de către concurenţi diferite specialităţi din peşte care vor fi jurizate şi premiate, apoi oferite gălăţenilor pentru degustare;
SHOW Chef Rikito Watanabe
PREZENTATOR Marin Barbu
SHOW Chef Gina Bradea
SHOW Chef George Saizu
12:30 Spectacol de muzică populară cu durata de minim 60 minute
17:30 Concert susţinut de Dorian Popa 45 de minute
Duminică, 13 aprilie
09:00 – 22:00 Standuri cu peşte, produse pescăreşti, preparate din peşte proaspăt, produse alimentare, produse tradiţionale;
09:00 – 22:00 Asigurarea unui fundal muzical unitar pe toată suprafaţa ocupată de standuri
09:00 – 11:45 Concurs de borş pescăresc (participă reprezentanţi din Galaţi, Brăila, Tulcea şi Bucureşti);
11:45 – 12:10 Juriul format din 5 personalităţi va degusta (juriza) şi va acorda premiile pentru câstigători, şi diplome pentru toţi participanţii – Preşedinte juriu Orlando Zaharia;
SHOW Chef George Saizu
SHOW Chef Gina Bradea
12:10 – 13:15 Chef Orlando Zaharia – SHOW Culinar – scrumbie
13:15 Concert de muzică populară cu durata de minim 60 minute cu prezentator
16:15 Concert de muzică uşoară cu durata de minim 90 minute
17:45 Concert susţinut de Eugenia Nicolae – 45 min
22:00 INCHIDERE FESTIVAL