Începe dezinsecţia zonelor verzi din oraş. Să sperăm că anul acesta vom avea mai puţine cazuri de gălăţeni muşcaţi de căpuşe

Spre deosebire de anul trecut când procedurile de combatere a căpuşelor din parcuri au început pe 8 mai, anul acesta, data de 13 aprilie este cu noroc. Primăria municipiului Galați a anunțat că, vineri (13 aprilie), începe dezinsecția la sol în zona Falezei Superioare, a Falezei Inferioare și în patru parcuri – Viva, parcul de la Parfumul Teilor, parcul de lângă Teatrul Dramatic și parcul de la Romarta.

Ecosal are peste 30 de zone în care va trebui să intervină, astfel încât riscul gălăţenilor de a fi muşcaţi de căpuşe să fie diminuat.

Peste 100 de gălăteni au suferit anul trecut din cauza muşcaturilor de căpuşe, dacă ar fi să luăm în considerare doar gălăţenii care au şi ajuns la spital pentru a fi trataţi. Medicii spun că numai o mică parte din oamenii care sunt muşcaţi de căpuşe ajung să fie infectaţi cu Borrelia burgdorferi şi dezvoltă boala Lyme pentru că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale sprirochetei.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*