Încasări record la Semimaraton: 30.000 de lei pentru finanțarea a 16 proiecte sociale și culturale

Încasări record la Semimaraton: 30.000 de lei pentru finanțarea a 16 proiecte sociale și culturaleCea de-a treia ediție a Semimaratonului organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi a înregistrat un bilanţ record: peste 30.000 de lei colectaţi până în ziua evenimentului, inclusiv, din taxele de participare plătite de alergători şi din donaţii făcute de persoane fizice şi juridice. Suma strânsă la Semimaratonul 2016 este egală cu sumele colectate la ediţiile din 2014 şi 2015 ale evenimentului.

La ediţia 2016 a Semimaratonului Galaţi au fost sprijinite 16 organizaţii non-guvernamentale din judeţul Galaţi să-şi caute finanţare pentru implementarea tot atâtor proiecte sociale şi culturale dintre cele mai diverse. Proiectele pot fi studiate în detaliu pe site-ul evenimentului, (vezi AICI), unde donaţiile rămân deschise până la data de 30 septembrie.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a crescut semnificativ și numărul alergătorilor, la toate cele șase probe fiind înregistrați peste 500 de participanţi, din Galaţi, Bucureşti, Brăila, Buzău, Iaşi, dar şi din Chişinău, Republica Moldova. Remintim că cele şase probe desfăşurate în cadrul evenimentului au fost Semimaratonul EliteGym (21 km), Ştafetă (3 x 7 km), Cros (7 km), Cursa populară (3 km), Cursa copiilor şi Proba animalelor de companie “Charlie”. În 2014 şi 2015 au fost, în medie, aproximativ 300 de alergători pe ediţie.

„Ne bucură faptul că Semimaratonul Galaţi devine un eveniment tot mai bine conturat şi tot mai popular la Galaţi, dar nu doar aici. Ne bucură că membrii comunităţii înţeleg şi susţin misiunea Semimaratonului Galaţi: aceea de a pune comunitatea în mişcare la modul propriu – alergând, dar şi la figurat, mobilizându-se pentru o cauză nobilă.

Fundaţia Comunitară Galaţi le mulţumeşte tuturor celor care au participat la Semimaratonul Galaţi, Ediţia 2016. Alergători, ambasadori, donatori, spectatori, voluntari, sponsori şi parteneri, cu toţii aţi dovedit bunătate, generozitate şi unitate, iar acestea sunt daruri nepreţuite”, a declarat directorul Fundației Comunitare Galați, Cristi Marian Ochiu.

Printre alergătorii de anul acesta s-au numărat importante figuri publice, precum Ionuţ Florin Pucheanu – primarul Municipiului Galaţi, Cristian Munteanu – fostul Team Manager de la FC Oţelul Galaţi, baschetbalistele de la Phoenix Galaţi şi Gabriel Drăghici – gălăţeanul care şi-a încheiat chiar la Semimaratonul Galaţi formidabila cursă de Triplu Ultra Triathlon pe care a făcut-o în beneficiul proiectului „Prematurii au o şansă”, înscris şi la Semimaraton. Startul oficial l-a dat atleta Andreea Arsine, legitimată la CSU Galaţi, singura reprezentantă a unui club sportiv gălăţean la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din vara acestui an.

Foto: Cornel Gingărașu

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*