Încă un val de prepensionări la ArcelorMittal

Din cei aproape 6500 de salariaţi pe care îi are în prezent ArcelorMittal, pot ieşi la pensie cei care ar mai avea încă doi ani de muncă, prevede un nou program de prepensionare ce urmează a fi lansat de către managamentul ArcelorMittal. Astfel, angajatii care sunt eligibili a se pensiona până pe 31 decembrie 2017 şi de a căror activitate platforma siderurgică se poate lipsi pot fi selectaţi în programul de prepensionare. Acesta prevede o serie de beneficii astfel încât angajaţii vizaţi să prefere această variantă decât să aştepte să iasă în condiţii normale la pensie.  Dacă ar intra în programul de prepensionare, siderurgiştii ar urma să primească o suma fixă de 22.000 lei. În funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare, ei ar putea primi cel mult 12 salarii compensatorii,  Depunerea dosarelor pentru actuala schemă de prepensionare se va putea face în perioada 1 iunie - 15 iulie, în următoarele două luni urmând a făcută şi selecţia persoanelor care să iasă la pensie prin acest program.  Dacă prima condiţie, aceea a pensionării de drept până în 31 decembrie 2017,este îndeplinită, decizia finală aparţine conducerii combinatului care îşi rezervă dreptul de a respinge cererile angajaţilor pe motiv că munca lor este indispensabilă în activitatea combinatului. Programul de prepensionare se află la a doua „ediţie”, în cursul anului trecut 365 de persone optând pentru această variantă.Din cei aproape 6500 de salariaţi pe care îi are în prezent ArcelorMittal, pot ieşi la pensie cei care ar mai avea încă doi ani de muncă, prevede un nou program de prepensionare ce urmează a fi lansat de către managamentul ArcelorMittal. Astfel, angajatii care sunt eligibili a se pensiona până pe 31 decembrie 2017 şi de a căror activitate platforma siderurgică se poate lipsi pot fi selectaţi în programul de prepensionare. Acesta prevede o serie de beneficii astfel încât angajaţii vizaţi să prefere această variantă decât să aştepte să iasă în condiţii normale la pensie.

Dacă ar intra în programul de prepensionare, siderurgiştii ar urma să primească o suma fixă de 22.000 lei. În funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare, ei ar putea primi cel mult 12 salarii compensatorii,

Depunerea dosarelor pentru actuala schemă de prepensionare se va putea face în perioada 1 iunie – 15 iulie, în următoarele două luni urmând a făcută şi selecţia persoanelor care să iasă la pensie prin acest program.

Dacă prima condiţie, aceea a pensionării de drept până în 31 decembrie 2017,este îndeplinită, decizia finală aparţine conducerii combinatului care îşi rezervă dreptul de a respinge cererile angajaţilor pe motiv că munca lor este indispensabilă în activitatea combinatului.

Programul de prepensionare se află la a doua „ediţie”, în cursul anului trecut 365 de persone optând pentru această variantă.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*