În ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România, a fost semnat protocolul de colaborare între Galați și Cahul

O delegație a municipiului Cahul, condusă de primarul Nicolae Dandiș, a sosit astăzi la Galați, pentru a semna cu primarul Ionuț Pucheanu „înțelegerea de cooperare între Municipiul Galați din România și municipiul Cahul din Republica Moldova”, un protocol care deschide noi oportunități de colaborare între cele două municipii în diverse domenii, economic, social, cultural și educațional.

Documentul a fost semnat de primarii celor două orașe, în prezența autorităților din Raionul Cahul și Județul Galați.

„Eu zic că facem un pas mare, după 100 de ani de la un important moment istoric și două municipalități, înfrățite deja, mai fac un pas spre colaborare. Astăzi deschidem ușa unor viitoare colaborări, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere cultural și în alte domenii în care ne-am propune să colaborăm. Urmează ca împreună să accesăm finanțări europene din programe de colaborare transfrontalieră, care deschide posibilitatea de a beneficia, atât municipalitatea din Galați, cât și municipalitatea din Cahul, de investiții care pot fi atrase”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Primarul din Cahul a spus, la rândul său, că semnarea acestui document în ziua de 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, este nu numai un act simbolic, ci un pas concret pentru consolidarea colaborării între cele două municiplități:

„Este un eveniment important pentru comunitățile noastre, pentru neamul nostru. Astăzi, 27 martie, semnăm un acord, un act aprobat de către 27  de consilieri de la Cahul și de 27 de consilieri din municipiul Galați. Este important ca, în acest acord, obiectivele care sunt stabilite să fie obiective ambițioase. Vrem ca în acest an cooperarea noastră să fie amplificată, social, cultural, economic. Bineînțeles, consider că din momentul în care există susținerea politică din partea Consiliilor din ambele orașe și suținerea politică la nivel de stat, avem toate instrumentele și resursele pentru a realiza proiecte concrete pentru comunitățile noastre.

Cu prilejul celor 100 de ani de la Marea Unire, este nu numai un act simbolic, ci despre un manifest de voință, a consolidării cooperării între comunitățile noastre pe toate planurile. Să dea Dumnezeu înțelepciune și să avem totală implicare pentru a realiza acest lucru”, a precizat primarul Cahulului, Nicolae Dandiș.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*