În sfârșit, apar și la Galați piste pentru biciclete protejate cu separatoare de drum

În sfârșit, apar și la Galați piste pentru biciclete protejate cu separatoare de drumPrimele piste pentru biciclişti au apărut la Galați în urmă cu 7-8 ani, pe trotuarul străzii Brăilei, de la CEC la Poliție, pe Regiment 11 Siret și pe trotuarul de pe Faleza Superioară.

De la bun început nu au fost respectate nici de pietoni, care nu au motive să evite zona delimitată prin marcaje pentru că bicicliștii trec destul de rar, dar nici de conducătorii auto care oricum își parchează mașinile ilegal pe trotuare și nu mai are nicio importanță că pe sub mașină trece o pistă pentru biciclete. Și din moment ce nu e amendat pentru că a parcat pe trotuar, de ce și-ar mai faci griji cu pista?!

Timp de 7-8 ani marcajele pistelor pentru biciclete au tot fost vopsite și revopsite, dar nu a fost dată niciodată vreo amendă unui șofer care și-a parcat mașina pe pista pentru biciclete.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE. Ținute „șic”, flori, eleganță și frumusețe pe două roți la „Promenada Biciclistelor”

În sfârșit, apar și la Galați piste pentru biciclete protejate cu separatoare de drumDin moment ce nu au fost aplicate astfel de sancțiuni care să impună respectarea regulii, putem trage liniștiți concluzia că edilii au marcat pistele pentru biciclete mai mult pentru a demonstra că și Galațiul este un oraș european, ca Bruxelles și Amsterdam, unde mersul pe bicicletă este facilitat și reglementat cu seriozitate.

Un caz aparte este cel al pistei de biciclete de pe strada Tecuci. În zona Pieței Centrale, unde pista tocmai a fost marcată cu vopsea, șoferii păstrează „ritualul” și își parchează mașinile pe traseul pistei fără nicio grijă.

Dar tot pe strada Tecuci, de la Coșbuc la Intersecția Fără Rost, pe marcajul pistei pentru biciclete a început montarea unor separatoare de drum, din cauciuc dur, care vor face mai complicată parcarea pe pistă.

Probabil că un șofer de 4×4 va reuși să învingă și separatoarele, dar pentru șoferii cu mașini mai mici e posibil ca separatoarele să devină un element inhibitor.

Când se va ajunge cu montajul separatoarelor și în zona Pieței Centrale vom afla cum se raportează șoferii la ele, cât timp vor rezista și dacă în anii viitori sunt șanse să avem și la Galați piste pentru biciclete, pe bune.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*