În ianuarie va fi premiată excelenţa academică în străinatate. Un brăilean – în juriul Premiilor LSRS pentru Excelenţa Academică

Sursa foto: Facebook

Pentru al nouălea an consecutiv, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) va premia tinerii români ale căror rezultate academice și extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a organizat concursul „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, premii ce vor fi decernate, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate pe 4 ianuarie 2018 la Palatul Parlamentului.

Categoriile de premii sunt:

  • Studentul Român al Anului din America de Nord,
  • Studentul Român al Anului din Europa,
  • Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia),
  • Studentul Român ERASMUS al Anului,
  • Studentul Anului în România,
  • Premiul Special în Arte
  • Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.

In anul 2015, braileanca Anca Diana Dragan a primit titlul de “Studentul Român al Anului din Străinătate”, ea fiind ulterior votata ca cetatean de onoare al orasului Braila de catre Consiliul Local Municipal alaturi de Aurora Simionescu.

Pentru 2018, selecția finală a revenit, ca în fiecare an, unui juriu prestigios alcătuit din mari personalități ale societății românești. De-a lungul anilor, au facut parte din juriu Dr. Ionel Valentin Vlad, Presedintele Academiei Romane, Dr. Bogdan Simion, Vicepresedintele Academiei Romane, matematicianul Solomon Marcus, Dr. Călin Ciofu, Acad. Dr. Ionel Haiduc, Acad. Dr. Eugen Simion, actorul Horaţiu Mălăele, scriitorul Norman Manea, nominalizat pentru Premiul Nobel in 2013, Dumitru Prunariu, primul roman in spatiu, Şerban Sturdza, Preşedinte al Ordinului Arhitecţilor Bucureşti si Laurentiu Damian, Președintele Uniunii Cineaștilor Români. Anul acesta a fost invitat sa faca parte din juriu braileanul Stoica Cristinel Popa de la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati.

“Premiile Ligii Studentilor Romani in Strainatate sunt de departe printre cele mai prestigioase premii din Romania. In fiecare an, numerosi tineri romani de la universitati de top din lume, dar si din toata tara, isi depun candidaturile. A fost o mare onoare si un privilegiu sa fac parte din juriu alaturi de crema intelectualitatii si mediului artistic romanesc. Rezultatele multor studenti romani sunt cu adevarat impresionante, avem cu ce ne mandri. Cel mai mult imi doresc sa vad cat mai multi dintre acesti tineri remarcabili intorsi acasa, desi obstacolele sunt multe si semnificative, asa cum am descoperit prin propria experienta. Sper ca noi cei care am lasat o viata confortabila in Occident pentru a ne intoarce in scopul imbunatatiirii tarii noastre sa putem fi modele, deschizatori de drumuri pentru generatiile care vin dupa noi. Cu aceasta ocazie vreau si sa incurajez mai multi tineri cu rezultate deosebite din zona Galati-Braila sa isi depuna candidatura pentru acest premiu anual. Pentru anul 2018 selectia a fost deja facuta, iar castigatorul marelui premiu va fi anuntat la Palatul Parlamentului pe data de 4 ianuarie in cadrul unui eveniment deosebit la care vor asista presa, lideri politici si diplomati de rang inalt. La editii precendente au asistat sau au vorbit diversi Ministri in exercitiu, dar si Presedintele Romaniei” a declarat Stoica Cristinel Popa, Presedintele Asociatiei Euroteens din Braila, absolvent si fost bursier la Stanford University, Harvard University si University of Texas.

Gala LSRS este unul dintre cele mai prestigioase proiecte neguvernamentale, care aduce laolaltă, în sprijnul educației, nume mari din mediul academic, cultural, economic și diplomatic, alături de studenți și absolvenți români de pretutindeni.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*