În cazul accidentului de la Foltești: Corcioveiu – 5 ani după gratii, rudele copiilor primesc daune de 1,25 milioane euro

Tânărul care anul trecut, în luna septembrie, a accidentat mortal doi copii în comuna Foltești și a fugit de la locul accidentului a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Reamintim că  Ivanciu Corcioveiu, în vârstă de 24 de ani, fără permis de conducere, a accidentat mortal cu maşina doi copii, pe un drum din localitatea gălăţeană Folteşti, şi apoi a fugit în Italia unde a fost prins pe 15 septembrie.

În dosarul 1935/316/2016, instanța Judecătoriei Galați l-a condamnat pe Ivanciu Corcioveiu la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,ucidere din culpă”, la 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” și la pedeapsă de un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

În urma contopirii pedepselor, magistrații au hotărât ca Corcioveiu să execute o pedeapsă de 5 ani de închisoare: „În baza art. 38 alin. 1 CP, în referire la art. 39 alin. 1 lit. b) CP, au fost contopite cele trei pedepse, urmând ca inculpatului Corcioveiu Ivanciu să i se aplice pedeapsa cea mai grea, de 4 (patru) ani închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 3 (trei) ani închisoare), în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare”, se spune în sentința nr 1384/12.07.2017.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în recurs.

Rudele celor doi copii au încasat daune morale de 1.250.000 euro

Instanța a mai obligat Biroul Naţional Carte Verde din Bulgaria – prin mandatar, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, să plătească rudelor celor doi copii daune civile în valoare totală 1.250.000 de euro.

„Instanța obligă Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România în calitate de mandatar al Biroului Naţional Carte Verde din Bulgaria, la plata sumei de câte 200.000 euro către fiecare din părţile civile Copăcean Dumitra Adriana, Brăileanu V.Vasile, Iacob Maria, a sumei de câte 100.000 euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Sabin Ionuţ, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Copăcean Andreea, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Ene Florentina Ionela prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Daniel Virgil prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Valentin Cosmin prin reprezentant legal Iacob Maria şi a sumei de câte 50.000 euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Vasile, Mindinica Viorica, Copăcean Maria, cu titlu de daune morale. Constată că părţile civile Budescu Maricel, Budescu Costel, Guţanu Sanda, Guţanu Gelu au renunţat la pretenţiile civile formulate. Constată că persoanele vătămate Iacob Sandu, Iacob Elisabeta nu s-au constituit părţi civile în procesul penal, urmând a introduce acţiune separată la instanţa civilă”, se mai spune în sentința Judecătoriei Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*