În acest weekend: ENISALA CASTELFEST 2017. Două zile de distracție estivală pe tărâmul cetății dobrogene

La doar 100 de km de Galaţi se găseşte Cetatea Enisala, singura cetate medievală care a supravieţuit confruntărilor armate ruso-turce desfăşurate pe teritoriul Dobrogei.

Este situată în vecinatătea satului Enisala, pe un deal ce domină peisajul, la intersecţia unor importante drumuri de apă şi de uscat, fiind construită pe cel mai înalt promontoriu situat între lacurile Babadag şi Razim.

Denumirea cetăţii provine de la turcescul “yeni” (nou), respectiv regionalismul dobrogean “sale” (asezare, sat), adică aşezare nouă. Se pare că turcii au preluat această denumire de la unitatea administrativă de langă cetate, căreia i se spunea Vicus Novus (Satul Nou), apoi Novoe Selo. In acelaşi timp, cetatea este cunoscută şi sub denumirile Heraclia sau Heracleea.

Pe 22 și 23 iulie, Cetatea Enisala își deschide porțile pentru o serie de concerte susținute de artiști naționali și internaționali, ateliere creative, jocuri și concursuri și un parc de distracții fantastic.

Sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea și Asociația Culturală Spectaculis organizează festivalul „ENISALA CASTELFEST 2017”, în perioada 22-23 iulie, la Cetatea Enisala – singura cetate medievală din Dobrogea (situată pe raza comunei Sarichioi din județul Tulcea).

Festivalul va fi unul multicultural, fiind știut faptul că Tulcea este județul cu cel mai bogat areal multicultural din România, datorat celor 14 etnii ce locuiesc aici în armonie. Tocmai din acest motiv, ansambluri muzicale multietnice din această zonă vor fi invitate să prezinte mici momente culturale specifice.

Oraş medieval, picturi pe scuturi, ateliere de olărit, pielărie şi teatru

Festivalul va fi un punct de atracție pentru părinți, dar și pentru copii. În cadrul evenimentului va fi creat un oraș medieval menit să îi  „transporte” pe vizitatori, în vremurile de altădată. Copiii vor fi cei mai fericiți, aceștia având prilejul să învețe despre viața din perioada de glorie a cetății Enisala, vor învăța să picteze pe scuturi sau vor lua parte la activitățile desfășurate în cadrul atelierelor tematice de olărit, pielărie, teatru și lupte medievale.

Participanții la ateliere vor fi îmbrăcați în haine de epocă și vor putea să își însușească o frumoasă lecție despre viața de acum 500 de ani. Totodată, copiii vor avea la dispoziție un frumos parc de distracții, care va funcționa în cele două zile ale „ENISALA CASTELFEST 2017”.

În prima zi a „ENISALA CASTELFEST 2017”, 22 iulie a.c., vor concerta trupe tribut internaționale: Zen Garden va interpreta melodiile grupului U2, New Jersey îi va aduce în fața dumneavoastră pe cei de la Bon Jovi, iar Queen Legend, vă vor face sa vă amintiți de legendarul grup Queen.

În cea de a doua zi a festivalului, 23 iulie a.c., vor performa artiști îndrăgiți din România: Radu Captari, Accuarella Band, Zuralia Orchestra și Direcția 5. În fiecare zi, în deschiderea trupelor consacrate pe scena festivalului vor concerta trupe locale din Dobrogea, reprezentante ale etniilor conlocuitoare din județul Tulcea.

Porțile „ENISALA CASTELFEST 2017” vor fi deschise începând cu ora 10:00, iar intrarea publicului este gratuită.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*