Impresionat de Max, câinele-erou, doctorul Gingărașu vă diagnostichează gratuit câinele pentru dirofilarioza

Impresionat de Max, câinele-erou, doctorul Gingărașu vă diagnostichează  gratuit câinele pentru dirofilarioza

Max, câinele-erou

Max, câinele-erou al Armatei, care a participat la mai multe misiuni în Afganistan, salvând viețile multor oameni prin descoperirea minelor și dispozitivelor explozive artizanale, specializarea pentru care a fost antrenat, va salva și viețile multor câini. Cazul său, faptul că a fost „casat” de Armată din cauză că suferă de dirofilarioza, urmând să fie transferat la serviciul de ecarisaj din București, a atras atenția opiniei publice și i-a impresionat, în primul rând pe iubitorii de animale.

Medicul veterinar Cornel Gingărașu a luat decizia de a desfășura, la cabinetul său de pe strada Crizantemelor, o campanie de diagnosticare gratuită a acestei afecțiuni de care pot suferi și câinii gălățenilor.

„Cazul bietului câine Max mi-a atras atenția și am hotărît să încep o campanie de diagnosticare gratuită pentru dirofilarioza, care poate identifica din timp cazurile de infestație pentru un tratament precoce și eficient. Pot să vă spun că în Statele Unite toți câinii fac de două ori pe an testele de dirofilarioza sau cum spun ei «heartworms», adică «viermi la inimă».  Cei care doresc să facă această diagnosticare pot veni la cabinet după-amiaza, de la ora 14.00 la ora 17.00 și gratuit executăm testul hemato pentru identificarea acestei boli grave”, ne-a declarat doctorul Gingărașu.

Citeşte şi:

Interviu cu medicul veterinar Cornel Gingăraşu: „Medicina veterinară şi arta fotografică sunt complementare în demersul spre iubire, adevăr şi frumos”

Impresionat de Max, câinele-erou, doctorul Gingărașu vă diagnostichează  gratuit câinele pentru dirofilariozaPotrivit acestuia, dirofilarioza este o afecțiune extrem de riscantă, cu efecte severe asupra stării de sănătate a câinelui, dar cel mai alarmant este faptul că nu există semne evidente ale instalării bolii:

„Problema e simplă. Țânțarii, când sug sânge de la un câine bolnav, iau și acest contaminant, un parazit și-l dau mai departe la câinii sănătoși. De aici începe greul, acest parazit se multiplică în sângele «gazdei» și ocupă vasele de sânge și inima. Pentru câini începe o lungă perioadă, din ce în ce mai chinuitoare. Mănâncă din ce în ce mai puțin, slăbesc, se vlăguiesc, respirație grea și tușe, stau mult, dormitează, inima pompează greu, să spargă pieptul, cum se spune. Între timp, viermii ocupă din ce în ce mai mult arterele și venele și cavitățile din mușchiul cardiac, pregătindu-se de finalul «operei» lor, să-l omoare pe bietul cățel. Aceasta e «Dirofilaria imitis», un nematod, un limbric cum i se spune popular, care amenință viața a mii de câini, pretutindeni. Din păcate, la această oră nu exita un procedeu de imunizare. În zonele endemice, cum e în Franța sau Italia, se administrează în sezonul cald o pastilă pe lună, care menține organismul «curat» de acești paraziți. Sunt ca o bombă cu ceas pentru că din momentul intrării primelor larve în sânge până la apariția clinică, evidentă, trec luni de zile și noi nu știm de existența acestei afecțiuni decât dacă facem un diagnostic, teste serologice sau hematologice”, a mai precizat medicul.

Salvarea vieții lui Max a fost începută la inițiativa unei iubitoare de animale, Sorina Hanea, care a investit peste 2.500 de lei în tratament.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*