Iată cum vor arăta cele 14 troleibuze (noi) Skoda, care vor circula pe străzile Galaţiului din septembrie

Iată cum vor arăta cele 14 troleibuze (noi) Skoda, care vor circula pe străzile Galaţiului din septembrieÎn ultima săptămână a lunii septembrie şi în cursul lunii octombrie, pe străzile Galaţiului vor circula cele 14 troleibuze noi, marca Skoda, cumpărate în cadrul programului de modernizare a transportului public de persoane finanţat dintr-un credit acordat de Banca Europeană pentru Dezvoltare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, a fost atribuit contractul de achiziționare a celor 14 troleibuze care îndeplinesc condiţiile impuse prin Directiva 2007/46/EC a Comisiei Europene.

Licitaţia a fost câştigată de celebrul constructor auto din în Plzeň, Cehia, Skoda Electric a.s., care este lider mondial de transmisii electrice și motoare de tracțiune pentru troleibuze, tramvaie, locomotive, metrouri, mașini de mină, etc. și care continuă tradiția în producția de inginerie electrică a companiei Elektrotechnický ZÁVOD, care a fost înfiinţată la în Plzeň în 1901.

Oferta cu care Skoda Electric a.s. a câştigat licitaţia pentru furnizarea celor 14 troleibuze a fost în valoare de 5.567.784, 07 euro.

Troleibuzele au lungimea de 12 metri lungime și o capacitate de 90 de pasageri. Printre dotările noilor trolee sunt sistem de climatizare (HVAC), cu încălzire pe timp rece şi aer condiţionat pe timp de vară, un afişaj frontal tip LED în limba română pentru informaţii complete privind ruta, plus două afişaje adiţionale, plasate lateral şi spate, sistem de numărare a pasagerilor şi sistem de supraveghere video, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități. Noile trolee au sistem de recuperare a energiei în reţea şi sunt dotate cu AFC-Ready, pentru montarea echipamentelor sistemului de E-Ticketing.

Semnarea contractului este programată pentru data de 16 martie. Primele două troleibuze vor fi aduse la Galaţi în ultima săptămână din luna septembrie, iar celelalte 12 vor fi livrate în primele trei săptămâni din octombrie.

Trolebuze Skoda circulă din 2011 şi pe străzile Timişoarei.

Sursă foto: Tram Romania

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Iată cum vor arăta cele 14 troleibuze (noi) Skoda, care vor circula pe străzile Galaţiului din septembrie | Moldova24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*