Iarnă grea în nordul județului: 53 de localități fără energie, 2 drumuri județene închise și 13 sectoare de drum blocate

dezapeziri judet 15

Localitățile din nordul și centrul județului Galați sunt în continuare afectate vântul puterniccare îngreunează activitatea echipelor de la Electrica de remediere a defecțiunilor liniilor aeriene și a echipelor care se ocupă de deszăpezire.

53 de localități fără energie electrică

Potrivit unui comunicat al Electrica Muntenia Nord SDEE Galați, vineri, la orele prânzului, din cauza defecțiunilor produse la liniile aeriene de 20 kV nu aveau energie electrică 53 de localități din nordul și centrul județului, printre acestea afându-se municipiul Tecuci și orașul Tg Bujor.

Cele 53 de localități fără energie electrică sunt municipiul Tecuci, oraşul Târgul Bujor şi comunele Buciumeni, Poiana, Nicoreşti, Cosmeşti, Movileni, Matca, Munteni, Corod, Cerţeşti, Bălăşeşti, Barcea, Drăgăneşti, Ghidigeni, Gohor, Brăhăşeşti, Ţepu, Cuca, Rediu, Suhurlui, Costache Negri, Cudalbi, Griviţa, Pechea, Draguşeni, Smulţi, Vârlezi, Băleni, Fârţăneşti, Baneasa, Jorăşlti, Vânatori, Smârdan, Frumuşiţa, Tuluceşti, Iveşti, Lieşti, Umbrăreşti, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Piscu, Tudor Vladmirescu, Independenţa, Folteşti, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Suceveni, Bereşti- Meria, Cavadineşti şi Bălăbăneşti.

Vezi și:

FOTOGALERIE. Zeci de copaci doborâți la pământ

Operațiune de salvare dramatică a echipelor de la ISU. Opt persoane scoase dintre zăpezi cu șenilata

Numerele de telefon la care puteţi semnala prezenţa copacilor rupţi sau căzuţi

A fost închis și DN26, pe raza județului Galați. Circulația este închisă pe mai multe drumuri naționale din estul țării

Furnizarea apei potabile cu restricții, din cauză că viscolul a scos din funcțiune captările Salcia-Liești și Vadu Roșca

Au fost afectate de viscol 40 de linii de medie tensiune, aceste defecțiuni scoțând de sub tensiune 835 de posturi de transformare.

Viscolul a rupt peste 100 de stâlpi de la rețeaua de medie tensiune și a pus la pământ și 11 stâlpi de la rețelele de înaltă tensiune, fiind afectate două linii de înaltă tensiune, Tudor Vladimirescu – Schela şi Tudor Vladimirescu – Lieşti.

Două drumuri județene închise, alte 13 blocate pe unele sectoare

Zăpada troienită de viscol pe drumurile din nordul și centrul județului este greu de îndepărtat în condițiile în care vântul destul de puternic readuce zăpada pe carosabil după trecerea utilajelor de deszăpezire.

Sunt închise două drumuri judeţene – DJ 242B Târgu – Bujor – Băneasa – Bereşti – Pleşa şi DJ 261A Frumuşiţa – Scânteieşti – DN24D. Utilajele de deszăpezire lucrează pentru a se redeschide cele două artere de circulaţie.

Sunt blocate următoarele sectoare de drum judeţean:

 • DJ 252I Nicoreşti – Poiana – Vişina
 • DJ 242A Bereşti – Rădeşti
 • DJ 251B Cerţeşti -Drăguşeni
 • DJ 242E Băneasa – Roşcani
 • DJ 242D Băneasa – Bereşti
 • DJ 251A Brătuleşti – până în DN 24D
 • DJ 251J Fundeanu – Adam
 • DJ 251C Drăguşeni – Smulţi
 • DJ 251 Pechea – Costache Negri
 • DJ242 Târgu Bujor – Vârlezi
 • DJ 252 Nicoreşti – Buciumeni
 • DJ 251G Vârlezi – Corni
 • DJ 253 Cudalbi – Băleni

Potrivit Biroului de Presă al Consliului Județean (CJ Galați), se intervine cu 3 buldoexcavatoare  pe rutele Târgu Bujor – Vârlezi, Poiana – Nicoreşti, Viile  – Băleni și cu 11 vole pe rutele Bereşti – Târgu Bujor, Valea Mărului – Smulţi, Galaţi – Valea Mărului, Tecuci – Matca – Cudalbi – Pechea, Corni – Vârlezi, Frumuşiţa – Scânteieşti – DN24D, Viile – Băleni, Bereşti – Rădeşti – DN24D, Târgu Bujor – Vârlezi, Movileni – Podoleni – Furceni – DN24

În zona Nicorești – Buciumeni se intervine cu o freză, urmând ca o a 2-a freză să acționeze pentru deszăpezirea drumului Cerţeşti – Drăguşeni – Smulţi. Pe sectorul de drum Costache Negri – Pechea se intervine cu un autograder.

În județul Galați sunt în continuare închise și cele două drumuri naționale, DN24D, de la Cuca la limita cu județul Vaslui și DN26, de la Tulucești la limita cu județul Vaslui.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*