Hackeri condamnați la 110 de ani de închisoare. Printre ei și un bărbat din Tecuci

Hackeri condamnați la 110 de ani de închisoare. Printre ei și un bărbat din TecuciCei 25 de hackeri care se constituiseră într-o rețea transfrontalieră de falsificare a cardurilor bancare, reușind să încaseze fraudulos peste 2.000.000 de euro, au fost condamnați de Tribunalul București la pedepse de până la 12 ani de închisoare, pedepsele primite de membrii grupării însumând 110 ani de închisoare.

Potrivit DIICOT, rețeaua de hackeri era formată din 25 de români. Aceștia au confecționat aparatură de skimming și cu ajutorul datelor obținute în prealabil de la unii utilizatori, falsificau carduri pe care le foloseau pentru a retrage sume mari de bani de la bancomate din Germania, Spania, Elveția, Portugalia, Franța, Anglia, Ecuador, Columbia, Austria, Republica Dominicană, Statele Unite, Iordania, Japonia și Nepal.

La solicitarea procurorilor DIICOT, au fost realizate descinderi în locuințe din Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Republica Dominicană.

Potrivit anchetatorilor, liderii grupării sunt Gheară Constantin zis Tică, Ursu Romeo zis Boenică, Ghiuri Lucian zis Piticu și Șerban Relu. Membrii rețelei de hackeri au fost condamnați de magistrații Tribunalului București la pedepse ce însumează 110 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor DIICOT, valoarea prejudiciului a fost estimată la 2.000.000 de euro, însă judecătorii au hotărât ca hackerii să restituie băncilor suma de 650.000 de euro. A fost instituit sechestru pe locuințele condamnaților până la recupererea pagubei.

Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Membru al rețelei de hackeri, Mihai Marius Enea Haisler din Tecuci

Din rețeaua de hackeri făcea parte și un bărbat din Tecuci, Mihai Marius Enea Haisler, judecat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, deținerea de echipamente pentru a falsifica instrumente de plată electronice, falsificarea instrumentelor de plată electronice, punere în circulație a instrumentelor de plată electronice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, potrivit sursei citate.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Hackeri condamnați la 110 de ani de închisoare. Printre ei și un bărbat din Tecuci | Moldova24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*