Guvernul finanțează construirea unei nave pentru cercetări maritime, care va fi proiectată la ICEPRONAV

Guvernul finanțează construirea unei nave pentru cercetări maritime, care va fi proiectată la ICEPRONAVMinistrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, a anunțat conducerea Institutului de Cercetări și Proiectare Navală ICEPRONAV de intenția Guvernului de a lansa proiectul construirii unei nave pentru cercetări maritime, proiectarea navei urmând să fie efectuată la ICEPRONAV Galați.

Nava va fi utilizată de Institutul Maritim din Constanţa, iar fondurile vor fi alocate anul viitor.

„Am intenţia să demarezun studiu de fezabilitate pentru o nouă dotare, pentru o navă maritimă de cercetare. Noi avem una mai veche, care peste trei ani şi jumătate va ieşi din uz. Conform conceptului pe care l-am înregistrat la OSIM, Conceput în România, această navă vreau să fie concepută şi fabricată în România. Aşa că astăzi am chemat ICEPRONAV şi i-am anunţat pe cei de acolo că vor avea de lucru.

Nava va fi pentru Institutul Maritim din Constanţa. Fondurile vor fi alocate de anul viitor, dar va trebui să avem mai întâi o temă de proiectare, este o întreagă procedură, întâi se aprobă o notă de informare în Guvern, apoi o hotărâre care prevede un studiu de fezabilitate, proiect si execuţie.

Cred că ICEPRONAV are capacitatea profesională şi tehnologică să facă nava în  bune condiţii”, a spus ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca.

Investiţia în proiectarea şi apoi în construcţia navei va fi suportată de Guvern.

Sumele urmează să fie stabilite de specialişti şi să fie aprobate prin hotărâre de Guvern.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*