Grupare de trafic de droguri capturată de procurorii DIICOT. Marijuana era vândută în Galați la 70 lei/gramul

Procurorii DIICOT Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Vasile Farcaş, Elena Magdalena Mocanu, Gabriel Donciu şi Alberto Mihai Farcaş, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Marijuana era introdusă în țară prin colete care conțineau alimente și scule

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii mai 2017, Vasile Farcaş și concubina acestuia, Elena Magdalena Mocanu, au pus bazele unei grupări de trafic de droguri, în care i-au inclus și pe fiul lor, Alberto Mihai Farcaş și pe Gabriel Donciu. Marijuana era adusă din Spania și introdusă ilegal pe teritoriul României, prin intermediul unor colete care conțineau alimente și scule.

„Din motive de securitate, pentru a evita să fie depistaţi în flagrant, membrii grupării infracționale nu expediau și nici nu ridicau personal coletele de marijuana, ci foloseau în acest sens persoane interpuse, în mod similar procedând și la expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităților de marijuana.

 O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracțională a membrilor familiei Farcaș și au acceptat să efectueze operațiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părți din cantitățile de marijuana livrate.

 Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracționale inculpații Donciu Gabriel şi concubina acestuia, inculpata Bolmadîr Geanina, persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepționa coletele de marijuana expediate din Spania şi de a le transporta într-un apartament din municipiul Galaţi”, se spune în comunicatul DIICOT Galați.

Membrii grupării au reușit introducerea în țară, în perioada mai – septembrie 2017, a cel puțin trei transporturi de marijuana.

Drogurile erau vândute unor tineri din Galați, la preţul de 70 lei/gram.

Flagrantul

Miercuri, procurorii DIICOT Galați au organizat flagrantul, reținând un colet  expediat din Spania în interiorul căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 1.200 grame de cannabis.

S-a procedat la efectuarea unei livrări supravegheate cu substituirea totală a cantităţii de drog, după care au fost efectuate şase percheziţii domiciliare la imobile din Galați, cu această ocazie fiind descoperite substanţele introduse în colet în locul celor 1.200 de grame de cannabis.

Valoarea pe piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 84.000 lei.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a traficanțior

Vasile Farcaş, Elena Magdalena Mocanu, Gabriel Donciu şi Alberto Mihai Farcaş, au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpata Bolmadîr Geanina, procurorii DIICOT Galaţi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu obligarea de a nu părăsi ţara avându-se în vedere faptul că aceasta este însărcinată şi că are în îngrijire doi copii minori cu vârste de sub doi ani.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale și Inspectoratul de Jandarmi Galaţi.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*