Greva operatorilor de transport continuă

Greva operatorilor de transport continuăLa 11.30 s-a încheiat întâlnirea dintre primarul Marius Stan şi reprezentanţii operatorilor de transport privat din Galaţi. Aceştia i-au prezentat încă o dată nemulţumirile şi i-au solicitat un punct de vedere oficial referitor la soarta transportului privat din municipiu. Primarul Marius Stan a precizat că va înainta departamentului juridic o solicitare cu privire la găsirea  unei soluţii legale de prelungire a licențelor de transport pe o perioadă limitată de timp.

 Citeşte şi: Protestul şoferilor de maxi-taxi continuă, chiar şi după întâlnirea cu viceprimarii Radu Cosca şi Florin Popa

„Încercăm să identificăm cea mai bună soluție și pentru noi, ca municipalitate, și pentru transportatorii privați, și, mai ales, pentru călători, în așa fel încât să asigurăm un transport local fluent pe toate traseele și pentru toate cartierele Galațiului”, a declarat primarul Marius Stan. „Suntem conștienți că avem obligația să asigurăm gălățenilor un transport de calitate, util și cu o frecvență bună. Suntem conștienți și de faptul că în transportul privat sunt angajați câteva sute de oameni, care au nevoie de un termen rezonabil pentru a-și rezolva problemele legate de activitatea viitoare”, le-a spus astăzi primarul reprezentanţilor operatorilor maxi taxi.

Citeşte şi: Luni, grevă la maxi-taxi!

Operatorii nu au fost însă  de acord cu data de 4 mai stabilită iniţial de Marius Stan pentru a li se da un răspuns, solicitând ca răspunsul să vină până mâine.

Viceprimarii Radu Cosca și Florin Popa le-au transmis reprezentanților transportatorilor privați că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât de Consiliul Local Galați și că vor prezenta aleșilor locali solicitările lor. Consiliul Local Galați se întrunește în ședință pe comisii astăzi, 28 aprilie, și în plen joi, 30 aprilie.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

6 Comments

 1. Valentina says:

  Buna ziua, sunt administratorul unui magazin din incinta Shopping city Galati, si probabil ca si multi altii sunt afectata de lipsa microbuzelor. Ieri traficul in galerie a fost infim pentru a putea sustine cheltuielile zilnice, si asta din cauza ca nici un mijloc de transport in comun nu a circulat in zona noastra, astazi pana in prezent e la fel de pustiu. Ar fi cazul sa se faca ceva si repede pentru ca datorita lipsei microbuzelor, murim si noi, e o reactie in lant pe care nimeni nu o ia in calcul, fiecare se gandeste la propriul buzunar fara sa ii pese ca ii afecteaza pe ceilalti. Inca o data multumim Primariei pentru deciziile intelepte pe care le ia.

  • Draga valentina, afla ca pe langa molul tau circula tramvaiul 39, autobulele: 12, 17, 26, 34. Dar stai, cocalarii care trec prin moll nu merg cu autobuzul… prefera maxi-taxi in caz ca nu au bani de taxi. Si vin la moll ca sa ce? Sa faca aglomeratie si cam atat! Cine doreste sa vina, ajunge oricum!

   Personal daca am avut treaba pe acolo am apelat chiar si la traseul 11 chiar daca am mers 500m pe jos.

   Incet lumea se va adapta, mijloace de transport exista, trebuie doar sa le gasesti!

 2. Serios acum: eu sunt un sofer de masina mica, care mai sunt uneori oarecum presata de soferii de maxi taxi.DAR:1. pana la urma rata somajului e un pic mai scazuta daca ei exista;2. Traficul e mai fluid(sa nu uitam pe vremuri ce greu ne era cand ne ingramadeam in autobuze,sau acestea nici nu mai opreau in unele statii,fiind prea pline);3. banul se ruleaza;4. Daca ai i urgenta,ajungi mai repede si ieftin la destinatie…Serios: e o problema mai mare ca exista, sau ar fi problema si mai mare daca nu ar exista?!

  • Pana la urma eu imi doresc un transport civilizat, nu cu microbuze de marfa, unde soferul in timp ce conduce, da rest, mananca si vorbeste cu cel din fata lui ca ia luat clientii si sta pe timpul lui.

   Tu de cand nu ai mai mers cu tigaile astea? Daca vrei sa te urci intru microbuz sta si se uita dupa tine perca ai fi obligat sa te urci, odata ce te-ai urcat esti tratat ca un dobitoc, iar daca ai cumva curajul sa ii zici ceva ai ocazia sa primesti si una in gura… ca na toti sunt smecheri!

   Legat de somajul de care spui… crede-ma ca este egal cu 0 numarul mare a soferilor de microbuze in coparatie cu somerii din alte domenii…. nu ia pus nimeni sa munceasca acolo, se stia ca intro buna zi aici se va ajunge, iar daca toti au visat sa fie soferi… viata merge inainte,
   Iar legat de urgenta de care zici, te rog sa faci un experiment, pleaca din Micro 19 cu un microbuz si pleaca si cu un autobuz sa vezi care ajunge primul in centru. Iti garantez ca autobuzul!!

 3. Daca unele persoane prefera sa mearga cu autobuzele primariei, eproblema lor,inseamna ca le place viata de “sardina” . Eu personal ,prefer sa urc intr’un maxi taxi cu un loc liber .De acord,nu mereu sunt locuri libere,ok…mai astept 5 min si apare altul cu siguranta,dar nu,unora le place sa isi piarda timpul asteptand 30 sau poate 45 de min .

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*