Duminică, 26 ianuarie 2020

EDIȚIA PRINT PresaGalaţi.ro

Gelu Duminică, directorul Fundaţiei „Împreună”: „Sunt atât de mulţi romi pe care societatea nu îi vede ca fiind romi!”

Comentarii
 1. maria spune:

  ce orientare politica ?
  asi vrea sa discutam de spre un subiect f important
  piatra neamt

 2. un trecator spune:

  Doar oamenii fara creier nu vad ca sunt diferente intre “femei şi bărbaţi, creştini şi musulmani, heterosexuali şi homosexuali etc.”. Diferenţa este tocmai ceea ce ne face ce suntem. Diferenta intre romani si tigani e clara si nu poate fi ignorata.
  Se plang tiganii ca li se spune tigani si ca sunt “discriminati” (desi eu nu am vazut tigani discriminati in Romania) dar acei care se plang nu au facut nimic pentru a elimina cauza diferentierii. Cand vorbim de o multime ei vorbesc de individ desi sunt parte a multimii. Spun ca tigan e peiorativ fara a trata cauza comportamentala pentru care a devenit peiorativ. In Europa deja rom/rrom e peiorativ tragand si numele de roman dupa el. Peste 10 ani vor inventa alt cuvant in locul celui de rom care cuvant va deveni peste alti 10 ani peiorativ la randul lui. Daca un roman fura o paine este automat trimis la puscarie. Punct. Daca un figan fura jumatate de Europa automat sar unii si altii ca e discriminat, ca nu i s-a asigurat o educatie, ca de vina e Mircea cel Batran sau poate Timur Lenk si sigur romanii in general. Acuma ce, ar vrea sa uitam ca tiganii fura pentru ca un tigan a devenit om de stiinta?
  Stiu, stiu, se vor gasi 2 tigani savanti sau muzicieni care sa arate cu degetul: uitati mentalitatea majoritatii! Poate ca ar fi timpul sa va treziti pentru ca mentalitatea majoritatii este doar o reflectie a actiunii seculare a minoritatii.

 3. Micu Ioan spune:

  Unui “trecator” idiot .Romii au fost de 2000 de ani,si vor mai fi in ciuda ta!Tiganii sant alceva,idiotule.Iartama ca it spun pe nume.Multi romani sant tiganii:Nastase ,Ovidiu Vantu,Voiculescu,Elena Udrea,Sebastián Ghita ,Mazare de Constanta si multi altii.Din pacate sant si romii:Vanghele,Scorpionul de la partida romilor,si altii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Cȃmpurile obligatorii sunt marcate cu *