GALERIE FOTO: Transurb scoate Cobrele de pe trasee. În locul lor, „noile” SH-uri din Olanda

Transurb Cele 20 de autobuze DAF la mâna a doua cumpărate de Primăria Galaţi din Olanda pentru Transurb au început să circule pe traseele din oraş începând de luni, 17 noiembrie. Înmatricularea lor a durat mai mult decât se preconizase anterior, astfel că apariţia autobuzelor pe străzile Galaţiului s-a produs cu o întârziere de cel puţin două săptămâni.

„Aceste autobuze au fost introduse pe toate traseele din oraş, în funcţie de nevoi. Ele nu vor circula pe toată durata programului, de la 5,00 la 24,00, ci vor fi înlocuite, pe o perioadă a zilei, de DAF-urile aduse anterior”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul general Transurb.

Deşi parcul auto al Transurb s-a îmbogăţit cu cele 20 de DAF-uri, asta nu înseamnă că pe traseele din Galaţi vor fi mai multe autobuze. Din contră.

Conform Genicăi Totolici, tot de luni au fost scoase de pe traseu cele 30 de autobuze tip Cobra, care arată ca nişte Isuzu puţin mai mari şi care sunt printre cele mai vechi şi solicitate autobuze din parcul Transurb, cu aproape un milion de kilometri parcurşi fiecare.

Cele 20 de „noi” autobuze DAF cumpărate din Olanda au o vechime de 10-12 ani fiecare şi, în medie, câte 500.000 de kilometri parcurşi. Respectă normele Euro 3, au podeaua joasă, instalaţie de climatizare, afişaj electronic şi sunt mai noi decât aproape tot ce are Transurb la ora actuală.

Alte 3 autobuze sunt destinate unor curse speciale, în judeţ sau chiar în afara lui.

În total, Primăria Galaţi a alocat în acest an 900.000 de euro pentru cumpărarea a 43 de autobuze second-hand. Celelalte 20 vor sosi în Galaţi probabil în luna decembrie.

FOTO: VASILE LUPU

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

10 Comments

 1. transurb scoate rebuturile altora pe strazile romanesti

 2. Am devenit ,fara voia noastra GROAPA DE GUNOI a Europei

 3. ca de obicei, la Galati! SECOND HAND! ce arunca altii, luam noi cu bani buni, nu? atat meritam.

 4. In locul Cobrelor alte gunoaie…..rusine !!!!!

 5. Nu va mai plangeti atat, pentru ca desi sunt SH-uri autobuzele noastre sunt cat de cat ok. Am fost de curand in Cluj, care vorba aia e oras cu pretentii si am vazut multe autobuze de care avea Galati-ul in urma cu 10-12 ani! Si pe langa asta erau si pline la refuz!

 6. lupu teodor says:

  Haideti sa ne invatam sa ne placa si lucrurile noi .care din politicieni s-ar bucura la second-hand?sa avem o mandrie in noi ptr. .ca generatiile viitoare implicit copiii nostri sa nu accepte mizerii de genul asta

 7. Resturile aruncate la SH. le iau Romani. Vom fii in stare sa luam si noi in tara asta ceva nou??? sau tot de la ghena de gunoi folosim ????

 8. Au fost alegeri nu banii trebuiau investiti cumva si cei ramasi cumpara resturi de la SH-uri

 9. Eu nu stiu de ce se insista pe aducerea unor autobuze din afara, facute sa functioneze cu aer conditionat pe timp de vara , ele neavand geamuri care sa poata fi deschise si cu caldura pe timp de iarna, pe care bineinteles nu o da nimeni ca se consuma motorina.Vara mori in autobuzele astea de mirosul care este si iarna ingheti de frig.Suntem jalnici!

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*