Galațiul se numără printre cele șapte orașe care aspiră la titlul de „Capitală a Tineretului din România”

Șapte orașe și-au depus ȋn acest an candidatura pentru a deveni Capitală a Tineretului din România: Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești, Satu Mare și Suceava.

Competiția, care funcționează pe principii similare programului “Capitala Europeană a Tineretului” (Cluj-Napoca, 2015) , se află la a treia ediție.

Programul este coordonat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR) – și își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltare urbană.

În prezent, titlul este deținut de Bacău, oraș care va preda ștafeta pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului.

Premiu de 50.000 euro

Orașul care va câștiga acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), co-inițiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de Euro.

Banii vor putea fi folosiți pentru finanțarea proiectelor propuse de către câștigător, dar și sub formă de contribuție proprie ȋn atragerea de surse suplimentare de finantare.

„Evaluarea proiectelor înscrise se va face în două etape, de către un juriu independent format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice. Prima etapă constă în evaluarea formei simplificate a candidaturilor, în urma căreia vor fi desemnate, în luna august, orașele finaliste. Ulterior, acestea vor depune candidaturile complete până în data de 15 octombrie, urmând ca orașul câștigător să fie anunțat pe 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, care va avea loc în actuala Capitală a Tineretului din România, Bacău”, scrie www.capitalatineretului.ro.

Primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, urmat de către Bacău, oraș desemnat în urma organizării unei competiții și care va deține titlul de Capitala Tineretului din România până pe 1 mai 2018.

Candidatura Galațiului a fost depusă de Fundația Comunitară Galați sprijinită de Primăria Municipiului Galați și o coaliție ad-hoc de ONG-uri de tineret formată din următoarele grupuri de inițiativă sau ONG-uri: Asociația Social Act Theatre, Liga Studenților din Galați, Asociația Education & Support Sphere, Asociația Culturală Horincea, Asociația OpenHub, Asociatia Pro Natura Galati, YouthBank Galați (Grup de Inițiativă).

 

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*