Odată cu semnarea contractului pentru construirea podului peste Dunăre dintre Brăila și Galați (A fost semnat contractul pentru construirea podului peste Dunăre în zona Brăila – Galați) , reprezentanții Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au dat publicității și detalii cu privire la drumurile naționale la care va fi conectat podul.
Cea mai importantă arteră, care va lega zona Galați – Brăila de principala arteră de trafic rapid dintre București și nordul Moldovei, cu acces spre vestul țării, va fi drumul de mare viteză Focșani – Galați – Brăila, completat în Dobrogea de drumul de mare viteză Brăila – Tulcea.
„S-a avut în vedere şi racordarea la drumurile de mare viteză Focşani – Galaţi-Brăila şi Brăila – Tulcea, astfel încât acest pod să fie pus în valoare”, a precizat directorul general interimar al CNAIR, Ştefan Ioniţă.
În aceste condiții, Galațiul va avea acces direct la rețeaua națională de drumuri de mare viteză, o facilitate importantă, atât în privința transportului rutier de mărfuri, cât și din punctul de vedere al fluxului turistic spre și dinspre nordul și vestul țării spre și dinspre Delta Dunării și Litoral.
Este rezolvată astfel principala prioritate a oficialilor Galațiului cu privire la traversarea Dunării, indiferent dacă s-a discutat de pod sau tunel, ca Galațiul să nu fie ocolit de legăturile cu rețeaua națională de drumuri de mare viteză.
Estimare: podul peste Dunăre va dubla PIB-ul regiunii Galați – Brăila
Directorul general interimar al CNAIR a mai precizat că potrivit estimărilor specialiștilor care au evaluat efectele economice ale construirii podului peste Dunăre implementarea acestui proiect va duce la o dublare a PIB-ului în regiunea Galați – Brăila.
„Mă bucur pentru semnarea acestui contract. Este unul dintre primele proiecte pe care le-am promovat în calitate de director general al CNAIR. Totul a debutat în aprilie 2017. Vreau să vă spun că m-am ocupat şi în faza de realizare a proiectului, a documentaţiei. Este unul dintre cele mai complexe proiecte pe care România le-a realizat după Revoluţie.
Este un obiectiv care, odată cu implementarea lui, va aduce un plus economic în zonă, estimez o creştere a PIB – se va dubla – consider eu din analizele cost – beneficiu pe care le-a realizat proiectantul”, a precizat Ştefan Ioniţă.
Vise taica, vise. M-am udat citind asa știre ! Domnu Dragnea sa traiască – ca-i ca pu la tara noastra !