Galațiul găzduiește a 25-a ediție a Clubului Internaţional al Mării Negre

Pe 6 și 7 octombrie, la Galați va avea loc un dublu eveniment, reuniunea aniversară a Clubului Internaţional al Mării Negre (International Black Sea Club – IBSC), aflată la a 25-a ediţie, precum şi de desfăşurarea Conferinţei organizate de către Asociația TEHNOPOL „Ştiinţă şi Cercetare la malul Dunării”, aflată la a 3-a ediţie.

Deschiderea summitului Clubului Internaţional al Mării Negre va avea loc pe 6 octombrie, la ora 9.30, la sala multimedia a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”. La reuniune participă reprezentanţi ai comunităţilor din zona Mării Negre, membre ale IBSC, autorităţi naţionale şi locale, diplomaţi, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi  reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Primarul Ionuț Pucheanu este preşedintele Clubului Internaţional al Mării Negre

Municipiul Galaţi este în această perioadă la conducerea Clubului Internaţional al Mării Negre, iar Primarul Ionuţ Pucheanu este preşedintele în exerciţiu al organizaţiei.

„Acest eveniment este o ocazie importantă pentru a prezenta atu-urile Galaţiului în atragerea de investiţii şi în iniţierea în regiunea noastră a cât mai multe activităţi economice şi de cercetare ştiinţifică. Atât Consiliul Local, cât şi Primăria fac eforturi importante pentru a atrage resurse materiale şi umane care să genereze valoare adăugată comunităţii noastre”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte legate de cooperarea economică şi ştiinţifică a oraşelor din zona Mării Negre, se vor identifica şi evalua soluţii concrete de sprijin reciproc, prin parteneriate inovative şi sustenabile la nivel regional.

International Black Sea Club – organizație înființată în 1992

International Black Sea Club (IBSC) este o organizaţie non-guvernamentală internaţională care a fost creată în 1992 la Odessa – Ucraina cu scopul de a aduce alături oraşele şi oamenii din zona Mării Negre. IBSC a obţinut statutul de observator al Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC) şi statutul consultativ special al Consiliului Economic şi Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite – ECOSOC

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*