Gălăţeanul Lucian Georgescu, ministru al Cercetării în noul Cabinet Tudose

Gălăţeanul Lucian Georgescu, ministru al Cercetării în noul CabinetNumit pe 24 februarie 2017 secretar de stat la Ministerul Cercetării, profesorul universitar Lucian Puiu Georgescu este de astăzi ministru în cadrul aceluiaşi minister.

Georgescu apare pe lista validată de conducerea PSD.

Profesorul Lucian Georgescu are 57 de ani și a candidat pentru un mandat de senator pe locul 3 a listei PSD Galați. În 1985 a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică, Departamentul de Chimie Organică. Din 1994 și-a început cariera universitară în cadrul catedrei de „Chimia mediului”  la Universitatea „Dunărea de Jos“.

În perioada 1993-1997 și-a susținut teza de doctorat în domeniul „Științele vieții și sănătății” la Universitatea „François Rabelais” din Tours, Franța, teza sa fiind apreciată cu mențiunea „Très honorable avec les felicitations du jury”, cea mai mare distinctie in sistemul francez de doctorat. În 1998 și-a susținut și teza de doctorat în domeniul „Chimia Alimentelor” la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Profesorul Georgescu are o prestigioasă activitate științifică, printre instituțiile cu care a colaborat fiind Banca Mondială și „NATO Scientific Division”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*