GAL LUNCA JOASĂ A SIRETULUI a dat startul implementării Strategiei de Dezvoltare Locală până în decembrie 2023

16.03.2017În data de 10.03.2017  a avut loc Întalnirea de Informare a actorilor locali cu privire la deschiderea activităților de implementare a Primului Contract Subsecvent din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală ”Lunca Joasă a Siretului”.

Conferinta s-a desfășurat, la Căminul Cultural din localitatea Șendreni,având ca invitați partenerii publici (10 localităţi – Braniştea, Fundeni, Lieşti, Şendreni, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan, Piscu, Independenţa şi Siliştea – judetul Brăila) , partenerii privati care fac parte din Asociația GAL Lunca Joasă a Siretului ,experții din cadrul C.D.R.J. ( Compartimentul de Dezvoltare Rurală Județeană), și din cadrul O.J.F.I.R. (Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale),și nu în ultimul rând colaboratori ai GAL-ului.

În cadrul conferinţei s-a punctat faptul ca  Asociația Gal Lunca Joasă a Siretului dorește să implementeze Strategia de Dezvoltare Locală și că modul de disiminare a informatiilor se va face prin intermediul unor  activităţi de animare teritorială,  activităţi de promovare generală (informare- comunicare acţiuni SDL) la nivel de teritoriu GAL (inclusiv Organizare de evenimente prin care se promovează teritoriul GAL), acestea fiind activităţi suport pentru posibilii beneficiari ai măsurilor.

Obiectivul general al Strategiei este dezvoltarea rurală durabilă și inovativă prin asigurarea pe termen lung a dezvoltării și stabilității economice, sociale și culturale a teritoriului ce formează GAL LJS în intercondiționalitate cu protecția și conservarea mediului și peisajelor, a menținerii fertilității solului, asigurării habitatelor și biodiversității, a păstrării tradițiilor și patrimoniului cultural.

GAL LUNCA JOASĂ A SIRETULUI are bugetul total al Strategiei de  2.195.448,54 euro din care aproximativ 355.851,74 euro pentru functionare pentru o perioada de 7 ani, iar diferenta de 1.839.596,80 euro fiind valoarea totală a proiectelor care urmează sa fie contractate în cadrul celor 5 măsuri care urmează să se lanseze la GAL. Pe parcursul implementării Strategiei, Asociatia GAL „LUNCA JOASĂ A SIRETULUI” își propune sa lanseze 3 sesiuni de depunere proiecte.

Înaintea lansării fiecărei sesiuni de lansare apeluri  proiecte sau în sesiunile de prelungire apel de selecţie vor fi realizate acțiuni sau evenimente de animare teritorială

Activităţile  se vor desfăşura pe teritoriul GAL ,și anume: BRANIȘTEA, FUNDENI, LIEȘTI, INDEPENDENȚA, PISCU, TUDOR VLADIMIRESCU, SCHELA, SMÎRDAN, SLOBOZIA CONACHI, ȘENDRENI și SILIȘTEA jud.Brăila. (11 UAT-uri )

Calendarul cu animările pentru fiecare U.A.T., va fi publicat pe site-ul asociației, www.galluncajoasaasiretului.ro  și trimise pe mail-ul fiecărei primării în parte.

 În afara acțiunilor de animare echipa GAL stă la dispozitia potențialilor beneficiari cu detalii legate de măsuri și liniile de finanțare deschise pe parcursul întregii perioade de implementare și monitorizare a Strategiei.

Orice informație care face obiectul implementării Strategiei o puteți găsi pe site-ul asociației, www.galluncajoasaasiretului.ro la sediul operațional al GAL-ului din Jud.Galați,Sat Șendreni,Com. Șendreni, sau la tel: 0757026303.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*