Fundația „Inimă de copil” împlinește 18 ani de la înființare

 FOTO: Fundația „Inimă de copil”

FOTO: Fundația „Inimă de copil”

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Fundatia „Inimă de Copil” din Galați aniversează 18 ani de activitate. Fundația a fost creată în decembrie 1996 de un grup de voluntari care dorea să ajute câțiva copii seropozitivi abandonați într-un spital și câțiva copii ai străzii. Cu foarte puține resurse, voluntarii au reușit să îi sprijine pe copiii neglijați și uitați, iar viața a 4 dintre ei s-a schimbat semnificativ, pentru că au început să locuiască împreună cu fondatorii.

De atunci, cei de la fundație au schimbat în județul Galați și în cele din jur viețile câtorva mii de copii și ale familiilor lor. „Pe parcursul celor 18 ani, ceea ce ne-am dorit a fost să asigurăm pentru cât mai mulți copii posibilitatea de a fi cât mai bine îngrijiți în propria familie și a nu ajunge să trăiască în instituții. Am vrut să fim siguri că acei copii au posibilitatea să își continue școala și că pot atinge potențialul lor maxim de dezvoltare, fie că vorbim de dezvoltarea lor fizică, intelectuală, emoțională, fie de cea social și de perspectivele ca acel copil să rupă cercul dificultăților în care se află și să devină o persoană utilă lui, familiei și societății. Solidaritatea, încrederea, responsabilitatea, implicarea sunt valori pe care vrem să le dezvoltăm”, declară, la ceas aniversar, Anna Cristina Burtea, director executiv al fundației.

În prezent, „Inimă de copil” susține și ajută prin programe sociale peste 350 de copii lunar, se arată într-un comunicat de presă al fundației. Peste 90 de copii se află în centre de zi, 120 de copii în programe săptămânale de consiliere în școli din mediul rural și urban, 50 copii din 25 de localități au burse speciale pentru rezultatele lor școlare. Programele destinate copiilor și tinerilor cu dizabilități susțin anual peste 80 de copii în programe de terapie sau centre de zi și 15 tineri în case de tip familial sau în familii.

Oţelul are „Inimă de Copil”

Aleargă pentru copiii cu dizabilități aflați în grija Fundației „Inimă de Copil”

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*