FOTOGALERIE. „Ţiglina XCO”, unic în țară: mountainbike în mijlocul orașului

Duminică a avut loc în Valea Țiglinei, de lângă Stadionul „Dunărea”, o cursă „XCO” – Cross Country Olimpic, care este unică în țară prin faptul că este vorba de un traseu de mountainbyke în mijlocul orașului.

Prima ediție a „Tiglina XCO Race” este evenimentul care a marcat inaugurarea primului parc sportiv din Galați adresat iubitorilor de ciclism montan și alergare montană, „Tiglina Bike and Trail Park”.

Traseul pentru „Amatori nervoși” a fost menit să ofere un „flow” antrenant concurenților, având o lungime de aproximativ 5 km cu o diferență de nivel de 150 m ascendent, în 4 ture, cu un total de 23 km. Pe traseu concurenții au întâlnit rampe, droppuri, praguri, serpentine stranse, coborâri și urcări scurte, dar abrupte, prevăzute și cu varinate de „chicken run”.

Traseul pentru „Amatori relaxați” a fost ceva mai mult decât o „plimbare de duminică prin parc”, elementul de bază fiind plăcerea mersului cu bicicleta prin natură fiind elementul de bază. Acest traseu a fost de 14 km, în 4 ture, cu o diferență de nivel de circa 50 m ascendent.

„Tiglina XCO Race” a fost organizat de Asociaţia de Ciclism Mausi, cu sprijinul Primăriei Galaţi.

În ultimii doi ani, membrii Asociaţiei Mausi, împreună cu cei de la BikeWorks, Mecanturist, Albatros, Fundaţia Comunitară Galaţi, Clubul de Ciclism Galaţi şi oameni de afaceri, s-au ocupat de ecologizarea zonei, pentru a face posibilă apariția „Tiglina Bike and Trail Park”.

Foto: Cornel Gingărașu

« 1 de 4 »
Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*