FOTOGALERIE. Spectacol de licență. „Gardenia/Chaos: Femei în pragul unei crizei de nervi”

Spectacol de licență la Facultatea de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos”. O reprezentație „deux pieces”, cu două povești de viață, prima se întâmplă la Cracovia, cealaltă în Lituania.

„Gardenia” de Elzbieta Chowaniec. O poveste de familie, despre patru femei poloneze din patru generații, cea mai în vârstă născută în 1920, iar cea mai tânără în 1982. De-a lungul secolului XX, în conviețuirea lor cu armonia și războiul, sărăcia și bogăția, ies la iveală relațiile complicate, dar totuși atât de simple între mamă-fiică-bunică-străbunică. Sunt înfometate, doritoare, se bat, se spurcă, se îmbrățișează, urlă, plâng, dansează vals, sunt patru femei. Spectacolul are o construcție simplă, însă cu o linie dramatică inovativă. Peste monologul celor patru femei, se suprapune un dialog între două, apoi trei și în final patru protagoniste. Fiecare femeie este, pe rând, tânără în monolog, iar în partea de dialog fiecare se îndreaptă spre vârsta reală.
„Chaos” de Mika Myllyaho. O piesă care dezvăluie stoicismul, umorul și poezia endemică din viețile oamenilor obișnuiți. Piesa relatează istoria a trei femei. Iulia și Emmy sunt surori, iar Sofia e prietena lor. Toate trei sunt femei respectabile, cu vârsta în jur de 30 de ani. Ocupă locuri de muncă specializate. Emmy – jurnalistă, Iulia – psihoterapeut, iar Sofia – profesoară. Toate trei încearcă din răsputeri să-și rezolve problemele familiale și personale.
O mare provocare este să îl asculţi pe celălalt fără ca, în acelaşi timp, să reflectezi asupra propriilor idei şi să te hotărăşti ce ai vrea tu să spui mai departe. Doar împreună ÎMPREUNĂ ne putem salva!!!

Regia: conf. univ. dr. Maria Ganeva . Distribuția: Elena Burduh, Cristina Nica,
Olga Cotoman, Ira Cazac. Partea tehnică: Radu Forțu, Eduard Nanu, Andrei Călina.

Foto: Cornel Gingărașu

« 1 de 2 »
Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*