FOTOGALERIE: Semimaratonul, o sărbătoare a societății civile din Galați

deschidereCea de a treia ediție a Semimaratonului a fost o sărbătoare a comunității, în primul rând prin faptul că a adunat peste 500 de persoane care au alergat pentru susținerea unor cauze umanitare, dar și pentru că inițiativa a aparținut societății civile din oraș.

Fiecare participant înscris la una dintre probe, de la „Semimaraton” sau „Cursa populară” și ștafetă la „Cursa copiilor”, deschisă celor cu vârste de până la 7 ani și „Cursa animalelor de companie  – Charlie”, a putut să direcționeze taxa de participare pe care a achitat-o, de la 30 la 75 de lei, către unul din proiectele ONG-urilor, de la incubatoare pentru cei născuţi prematur care necesită tratamente și îngrijiri speciale, la proiecte pentru protecţia animalelor.

Organizatorul, Fundaţia Comunitară Galaţi, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi, a propus societăţii civile un număr de 16 cauze umanitare cu impact pentru comunitatea din Galaţi. Semimaratonul de la Galați este cel mai important eveniment sportiv organizat în scopuri filantropice în zona de est a țării, desfășurându-se sub sloganul „Fii eroul comunităţii”.

Simultan, în cadrul campaniei „Prematurii au o șansă”, a avut loc și un triplu ultra-triatlon, în care, în 72 de ore, gălățeanul Gabriel Drăghici a parcurs 678 de km – înot, cu biclicleta și în alergare.

Foto – Cornel Gingărașu

« 1 de 2 »
Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*