FOTOGALERIE. Procesiune cu icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Adam

A devenit deja o tradiție ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului să se organizeze, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele din localitățile județului Galaţi.

În acest an, în ajunul Marelui Praznic al „Schimbării la Față a Domnului”, după săvârșirea Vecerniei cu Litie, de la Biserica ,,Mavromol“, icoana însoţită de preoţi şi foarte mulți credincioşi a pornit în pelerinaj pe străzile orașului de la Dunăre către Biserica „Precista“, unde a fost săvârşită slujba Acatistului şi au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios. Icoana a rămas peste noapte în această biserică la priveghere şi rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor şi al comunităţii.

Duminică, în ziua Praznicului Împărătesc al „Schimbării la Față a Domnului”, icoana făcătoare de minuni a poposit și la Catedrala Arhiepiscopală, unde numeroși credincioși prezenți la Sfânta Liturghie, s-au închinat cu evlavie și au sărutat acest odor de mare preț.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana a plecat către Biserica Greacă, cu hramul „Schimbarea la Față”, unde, după Sfânta Litrughie, a fost săvârșită slujba Acatistului, iar credincioșii prezenți la sărbătoarea hramului au avut posibilitatea de a primi în mijlocul lor pe „Sfânta de la Adam”.

Pe tot parcursul zilei de duminică, la ore bine stabilite, icoana a făcut opriri și la alte biserici din oraş.

În zilele următoare, până pe 14 august, pelerinajul tradiţional va continua cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, iar procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulţumească pentru binefacerile primite.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*