FOTOGALERIE. Prima proiecție de la Salonul Foto International, „Underground” & „Toscana”

Seria de evenimente din cadrul primei ediții a salonului internațional de fotografie organizat la Galați (citește mai multe AICI) a continuat cu o primă proiecție ce a avut loc în spațiul expoziției, la Galeria „Nicolae Mantu”, unde au fost vizionate și discutate colocvial două slideshow-uri propuse de Cornel Gingărașu și Andrei Iliescu, „Uderground”, cu fotografii realizate la Metroul din Munchen și „Peisaje din Toscana”, despre viață, oameni și life-style.

Au participat elevi de la două școli de fotografie care au venit conduși de lectorii lor, Simona Andrei, respectiv, Cosmin Atanasiu, elevi de la Liceul de Artă, studenți, reprezentanții UAP și ai Muzeului de Arte Vizuale. În mod special au participat și au luat cuvântul, Daniela Vlad, jurnalistă specializată pe domeniul culturii și Adrian Onicescu, scriitor, eseist și specialist în teoria comunicării.

Au mai participat la eveniment artiștii fotografi Cristian Năstase, Arthur Antoniu, Sorin Frăsână, Adrian Mociulschi, plasticienii Denis Brânzei, Basarab Păltânea, Simona Biriș, alți prieteni și iubitori ai artelor.

După rularea colecțiilor de fotografie au început discuțiile, dezbătându-se atât probleme tehnice, legate de fotografie dar și o conturare culturală, axiologică și ontologică.

Profesorul Gheorghe Miron a ridicat o serie de probleme estetice dar mai ales etice.

Ultimul segment al colocviului a fost un duel verbal, gen „debate” cu temă „Toscana vs. Metrou” la care s-au înfruntat Sorin Frăsână și Basarab Păltânea.

Foto: Cristian Năstase, Facebook

« 1 de 2 »
Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*