FOTOGALERIE: O după-amiază sportivă a unui ne-pasionat de sport

Text și foto Cornel Gingărașu

Sâmbătă, în timp ce îndrăgostiții (de stil occidental) alergau după cadouri de Sfântul Valentin, am asistat în sala polivalentă la un meci de handbal feminin. S-au înfruntat într-un meci de divizia B echipa noastră, CSU Danubius cu bucureștencele de la Spartac.

Poate că mulți ar gândi că nu este o întrecere importantă și cu miză, că un meci din divizia secundă n-ar fi ceva ce nu merită văzut. 

Eu în schimb, mai puțin sensibil la subtilitățile handbalistice cât la spectacol, am văzut o confruntare plină de vitalitate, o luptă feminină în care fetele au trecut de la grație la confruntări corp-la-corp, o pendulare de la vals la „greco-romane”.

Nimeni nu ar putea să acuze echipele de lipsă de devotament și implicare, faptul că era sâmbătă și poate gândul spre un romantic rendez-vous, nu le-a oprit pe protagoniste să arate profesionalism, talent și transpirație… Un adevărat show al căutării perfecțiunii și credinței sportive.

Spectatorii din sală și cei care privesc la televizor nu au privilegiul să fie aproape de tensiunea și efortul din teren, viteza jocului furând detaliul care este extrem de relevant pentru ceea ce înseamnă sportivul-om, munca sa, durerea sau bucuria legate de efervescența jocului.

Aici intervine fotografia care „îngheață” momentul, extrage esența și în același timp propulsează în istorie evenimentul.

Prin acest album foto, vă invităm să fiți alături de echipele de handbal, să trăiți bucuria unei partide câștigate de gălățence și să aveți imaginile trăirii și emoției sportive la superlativ.

(Să știți că amazoanele știu să lovească, eu stând lângă poartă am simțit asta „luând” o minge în plin și alte două trecând razant pe lângă mine).

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*