FOTOGALERIE „Made in Galați”: peste 300 de producători agricoli și-au adus produsele la „Târgul de Toamnă”

Cea de a 16-a ediție a „Târgului de Toamnă” se remarcă prin bogata ofertă de produse agro-alimentare, fiind înregistrat și un record de participare a producătorilor agricoli. Dacă până acum își aduceau produsele aproximativ 200 de producători, la ediția din acest an participă peste 300 de producători şi comercianţi agricoli din judeţul Galaţi. Târgul se desfășoară până duminică seara, în toate piețele din Galați. La standuri și pe tarabe se află legume, fructe, condimente și alte produse agricole, carne și produse din carne, produse de panificație, brânzeturi și produse lactate, pește, miere și produse apicole, vinuri, dar și flori sau produse ale unor meșteri populari. Potrivit directorului Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Eugen Zaharia, „Târgul de Toamnă” de la Galați este printre puținele care mai sunt organizate în țară. „Nu am renunțat în nici un an. Ne felicităm singuri, pentru că pe parcurs multe municipii au renunțat, dar noi am demonstrat că putem merge mai departe fără nicio problemă. Vreau să le mulțumesc celor care s-au străduit, au produs și acum și-au expus produsele pe care sunt gata să ni le vândă la prețurile cele mai mici”, a spus Eugen Zaharia la festivitatea de deschidere a târgului.

Ministerul Agriculturii a fost reprezentat de subsecretarul de stat Floricel Dima, care a fost până în urmă cu câteva luni director al Camerei Agricole Galați și în această calitate a fost, din 2005, co-organizator al „Târgului de Toamnă” de la Galați. „Având în vedere că anul acesta, din punct de vedere productiv și calitativ, atât pe zona de cereale, cât și pe aceea de legume-fructe, am avut rezultate deosebite, sperăm ca în aceste zile producătorii agricoli de legume și fructe, prin produsele pe care le prezintă și le vor comercializa, să vină la niște prețuri la care să îi mulțumească și pe cumpărători, astfel încât ceea ce veți pune în cămară să vă coste cât mai puțin și practic și pentru producător, dar și pentru cumpărător, să fie un echilibru”, a spus Floricel Dima.

Primarul Ionuț Pucheanu a precizat că municipalitatea va susține în continuare organizarea „Târgului de Toamnă”, dar și producătorii locali, pentru care intenționează să aplice o reducere a chiriilor pentru tarabele și standurile din piețe, ceea ce ar duce și la o scădere a prețurilor produselor agro-alimentare. „Am demarat discuții cu domnul director pentru a vedea dacă putem umbla puțin la chiriile pe care Piața le percepe producătorilor locali, tocmai pentru a fi încurajat genul acesta de comerț, prin care, atât producătorii locali, cât și dumneavoastră, cumpărătorii, să aveți de câștigat”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, i-a felicitat pe producătorii agricoli din județul Galați. „Vreau să vă felicit pe dumneavoastră, producătorii, pentru că fără profesonalismul dumneavoastră, fără pasiunea dumneavoastră pentru agricultură, astăzi nu am fi avut pe piața gălățeană toate aceste produse de calitate. Știu că nu vă e ușor, pentru că este o piață concurențială, nu sunteți singurii distribuitori de produse agro-alimentare pe piața românească”, le-a transmis producătorilor președintele CJ Galați.

« 1 de 2 »

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*