FOTOGALERIE. La Muzeul de Artă, expoziția plasticianului Corneliu Drăgan Târgoviște, un maestru al acuarelei

FOTOGALERIE. La Muzeul de Artă, expoziția plasticianului Corneliu Drăgan Târgoviște, un maestru al acuareleiLa Muzeul de Artă Vizuală a avut loc vernisajul expoziției „Structuri Urbane” a pictorului Corneliu Drăgan – Târgoviște, un maestru al acurelei, din 2013 fiind și fiind membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham.

Născut pe 3 martie 1956 în Bucureşti, Corneliu Drăgan-Târgovişte a făcut studii libere de pictură cu maestrul Horea Cucerzan şi desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. În portofoliul său sunt zeci de expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate și are lucrări în colecţii particulare şi de stat din România, Israel, Franţa, Germania, Turcia, Spania, Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii, Elveţia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, China, Marea Britanie.

Iată ce spune un critic de artă despre expoziția „Structuri Urbane”, care poate fi vizitată la Galeria Muzeului de Artă Vizuală până pe 2 iulie:

„În ceea ce înseamnă peisajul citadin artistul ne devoalează admirația sa pentru civilizația arhitectonică a sfârșitului de secol XIX și a primei jumătăți a secolului XX. Case vechi, monumente, biserici, străzi, parcuri, toate aceste repere emoționale sunt peliculizate în scenele unui film acuarelistic original, în care regizorul este spontan, fluent și convingător. Frontoane, ancadramente și cornișe de clădiri construite în stil clasic, baroc sau neoromânesc, poezia zidurilor ce se înalță către ceruri, ferestre deschise în timp, ne spun povestea unei lumi pline de nerv și substanță. Pe străzile din inima lui Corneliu Drăgan-Târgoviște domină forfota vieții urbane de odinioară înnobilată de grațioase siluete umane, ce pășesc în ritmul alert al vieții cotidiene”. (dr. Laurenţiu Guţică, istoric, director Muzeul Judeţean Olt)

Foto: Cornel Gingărașu

« 1 de 2 »

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*