FOTOGALERIE. Festivalul Scrumbiei „16”. Printre gălățenii care au venit la Faleză, primarul Brăilei Marian Dragomir

 FOTOGALERIE. Festivalul Scrumbiei „16”. Printre gălățenii care au venit la Faleză, primarul Brăilei Marian DragomirCea de a 16-a ediție a Festivalului Scrumbiei a adus pe Faleza Inferioară sute de gălățeni, care au ținut să respecte tradiția de a sărbători dezlegarea la pește din ziua de Florii cu scrumbie la grătar, cu mujdei și mămăliguță.

În „campusul” Festivalului Scrumbiei au fost grătare pe care au sfârâit scrumbii sau mici, după pofta fiecăruia, dar și standuri ale meșterilor populari, cu ouă încondeiate, icoane pictate pe sticlă, ceramică, obiecte cioplite în lemn, covorașe din lână sau ii, o expoziție de năvoade profesionale pentru pescari, a societății de Plase Pescărești, dar și un stand la care magazinul specializat în unelte pentru pescuit,  „Crapmania”, din complexul Tiglina 1, a prezentat bărcuțe telecomandate pentru plasarea momelilor.

Distracția a fost asigurată de Fanfara „Valurile Dunării” și membrii Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” de la Centrul Cultural Dunărea de Jos.

Printre participanții la Festivalul Scrumbiei de la Galați s-a aflat și primarul din Brăila, Marian Dragomir (foto 1).

Ediția din acest an a festivalului a avut și o componentă filantropică. Membrii Clubului Rotary „Donaris” au repetat un proiect de la edițiile trecute, au pus pe grătare scrumbii pe care le-au vândut pentru ca fondurile încasate să fie donate Asociaţiei pentru sprijinul Părinţilor de Copii cu Autism.

Până la ora 15.00, cei de la Clubul Rotary „Donaris” au terminat „provizia” de 1.000 de scrumbii pe care le aduseseră.

Foto: Cornel Gingărașu

« 1 de 3 »
Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*